Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αναλογικό σήμα τέλος για Πανόραμα, Συκιές και Πολίχνη

Ξεκινά από τις 2 τα χαράματα το ψηφιακό σήμα

Κεραία αναλογικού σήματος

Όσοι τηλεθεατές στη Θεσσαλονίκη έπαιρναν σήμα από την κεραία στο Φιλίππειο, θα δουν, στις 2 το πρωί, το σήμα της τηλεόρασής τους να χάνεται.

Πρόκειται κυρίως για 20.000 κατοίκους των δήμων Συκεών, Πολίχνης και Πανοράματος. Όποιος δεν έχει προμηθευτεί αποκωδικοποιητή, δεν θα μπορεί να δει καθόλου εικόνα. Θα πρέπει να έχουν ήδη προμηθευτεί, ή να προμηθευτούν, αποκωδικοποιητή, αν θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση.

Αν έχουν προμηθευτεί αποκωδικοποιητή, θα τον συνδέσουν στην τηλεόρασή τους και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αναζήτησης των καναλιών, μέσω του αποκωδικοποιητή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο ξεκινά η ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος στη Θεσσαλονίκη. Από το Χορτιάτη θα γίνεται μετάδοση και ψηφιακού και αναλογικού σήματος, ενώ από το Φιλίππειο, μόνο ψηφιακού.

"Οι τηλεθεατές αυτών των δήμων που μέχρι τώρα είχαν πολύ κακή λήψη αναλογικού σήματος, θα δουν την τηλεοπτική εικόνα να βελτιώνεται σημαντικά και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν που είχαν μέχρι τώρα", λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Digea", Γιώργος Μαθιός.

Στο αρχικό της στάδιο, η ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος θα καλύψει περίπου 1.800.000 τηλεθεατές στη πόλη της Θεσσαλονίκης και τους κοντινούς δήμους.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: