Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η δημόσια διαβούλευση θα κρίνει την έκταση του «Καλλικράτη» στη Θεσσαλονίκη


Δηλώνει ο υφυπουργός μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης

Θεσσαλονίκη

Σε ανοιχτή διαβούλευση θα τεθεί το αν το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ενιαίο δήμο ή αν θα είναι λιγότεροι δήμοι απ’ότι σήμερα.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Όπως είπε, και στο νομό Θεσσαλονίκης και στο πολεοδομικό συγκρότημα, θα υπάρξουν συνενώσεις. Και πρόσθεσε: «Είναι ανοιχτό και θα τεθεί και σε διαβούλευση στη Θεσσαλονίκη, αν το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, δηλαδή η Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει ενιαίο δήμο ή αν θα είναι λίγοι, αλλά πολύ ισχυροί, δήμοι.

Ο Γ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ως τη πιο μεγάλη ανατροπή, στο διοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και θα ωφεληθεί ιδιαίτερα η περιφέρεια. «Σπάει το σημερινό συγκεντρωτικό αυταρχικό κράτος που σπαταλά σε μεγάλο βαθμό παραγωγικούς και ανθρώπινους πόρους. Απελευθερώνονται οι δυνάμεις της περιφέρειας, κι έτσι μπορούν να οργανώσουν, με οικονομική αυτοδυναμία, την ανάπτυξή τους και τη διαχείριση των δικών τους θεμάτων. Γι αυτό λοιπόν θα στηρίξουμε όλοι μαζί, με έμφαση, αυτή τη προσπάθεια», κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: