Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: Απίστευτο γεγονός βεβήλωσης και ιεροσυλίας


«Παρά τον αποτροπιασμό μας, δεν πρέπει να αφήσουμε τα δίκαια αισθήματα οργής, να παρασύρουν την κοινή γνώμη σε διχαστικές αντιδράσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του για τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όπως είπε, «η σύληση του τάφου του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου είναι απίστευτο γεγονός βεβήλωσης και ιεροσυλίας. Γεγονός απίστευτο, γιατί ο Πολιτισμός μας σέβεται τη μνήμη των νεκρών. Γεγονός βεβήλωσης, γιατί δεν συλήθηκε μόνο ο τάφος, εξαφανίστηκε και η σορός -τέτοιο γεγονός δεν έχει προηγούμενο- και ιεροσυλίας γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε σύμβολο Αντίστασης του Ελληνισμού και σύμβολο ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας»

«Τέτοια σύμβολα είναι πάντα ιερά», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και επεσήμανε: «Παρά τον αποτροπιασμό μας, δεν πρέπει να αφήσουμε τα δίκαια αισθήματα οργής, να παρασύρουν την κοινή γνώμη σε διχαστικές αντιδράσεις. Αυτό θα προσέβαλε ακόμα πιο βάναυσα τη μνήμη του. Γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος, εκτός από θαρραλέος ηγέτης, είχε και δύο ακόμα αρετές: Ήταν ενωτικός και συνετός».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στο μνημόσυνο από τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. «Έτσι», σημείωσε, στέλνουμε μήνυμα αρραγούς ενότητας του Ελληνισμού».

«Ο Τάσσος Παπαδόπουλος μένει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη μας. Και οι αγώνες του στη συνείδησή μας. Αυτά δεν μπορούν να τα σβήσουν οι ιερόσυλοι», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: