Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση στον Πάπα


Γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα έσπρωξε τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ', λίγο πριν εκείνος ξεκινήσει την χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, με αποτέλεσμα ο ποντίφικας να γλιστρήσει και να πέσει στο μαρμάρινο πάτωμα. Ευτυχώς, ο Πάπας δεν τραυματίστηκε. Σηκώθηκε με τη βοήθεια των παρευρισκομένων και συνέχισε τη λειτουργία.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης

Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, με τον Γάλλο καρδινάλιο Ροζέ Ετσεγκαρέ, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον ποντίφικα, κατά το επεισόδιο. Ο 87χρονος καρδινάλιος έπεσε και αυτός, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο μηρό. Ο καρδινάλιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, όπου νοσηλεύεται.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, η γυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο φαινόταν «ασταθής». Αμέσως μετά το περιστατικό, συνελήφθη από τους φρουρούς του Πάπα και ανακρίνεται από τις αρχές του Βατικανού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γυναίκα αυτή είναι η ίδια που είχε επιχειρήσει και πέρσι, και πάλι στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, να πλησιάσει τον πάπα πηδώντας πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: