Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Να μειωθούν οι βουλευτές σε 200


Αν θέλουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200.

300 είναι πάρα πολλοί για την Ελλάδα. 100 βουλευτικοί μισθοί λιγότεροι θα βοηθήσουν στην ανόρθωση της οικονομίας. Χώρια τα έξτρα που παίρνουν και τα τυχερά, να δεις πως θα αρχίσει να συμμαζεύεται το σπάταλο κράτος.

Άλλωστε το Σύνταγμα προβλέπει από 200 μέχρι 300 βουλευτές:

Από το Σύνταγμα της Ελλάδος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής

Άρθρο 51

1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.

Φυσικά δεν περιμένουμε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ να προτείνει κάτι τέτοιο. Απευθυνόμαστε στον Αντώνη Σαμαρά για να το δει το θέμα.

Ούτε λαϊκισμοί ούτε φανφάρες, 100 βουλευτές λιγότεροι, απλά πράγματα. Θα μειωθεί το κόστος στα 2/3. Άλλωστε από τους 300 βουλευτές ζήτημα είναι αν αξίζουν οι 100... άρα 200 βουλευτές είναι μια χαρά για την Ελλάδα.

Μετά θα λειτουργήσουν και τα αντανακλαστικά του κόσμου και θα ψηφίζουν μόνο τους καλύτερους αφού ξεκαθαρίσει η σαβούρα η πολλή.

Το λάθος σου κύριε Σαμαρά είναι ότι τους υπερασπίζεσαι όλους, έντιμους και λαμόγια μαζί. Αυτό όμως δεν είναι καλό, γιατί όλοι οι βουλευτές εμφανίζονται ότι είναι διεφθαρμένοι. Μία κάθαρση δεν θα έβλαπτε κανέναν, πολύ περισσότερο την Δημοκρατία μας και τα κόμματα.

Φυσικά σε μία πολιτισμένη χώρα και όχι τριτοκοσμική, η μείωση των βουλευτών θα είχε γίνει ήδη. Λιγότερο κράτος σημαίνει και μικρότερη βουλή.

Αγαπητέ Αντώνη έχουμε ακούσει και την άποψη για 150 βουλευτές και αυτή η άποψη μας αρέσει. Όποιος την είπε όμως δεν είχε λάβει υπ' όψιν του ότι προβλέπεται να υπάρχουν 200 βουλευτές. Εμείς νομίζουμε ότι και 100 βουλευτές θα αρκούσαν. Όμως και 200 καλά είναι.

Από εσένα Αντώνη περιμένουμε πράξεις, περιμένουμε ριζική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Εάν είσαι σαν τους άλλους θα φανεί στην πορεία. Όμως μέχρι στιγμής είσαι αόρατος. Δεν διοικείται με αυτόν τον τρόπο ένα κόμμα. Χρειάζεται δυναμικό και λαοπρόβλητο Ηγέτη. Είσαι και τα δύο. Για ποιόν λόγο λοιπόν αυτή η τακτική; Περιμένεις να σε εκπροσωπήσει επάξια ο Μαρκόπουλος, ο Χαρακόπουλος ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Περιμένουμε λοιπόν μία τοποθέτηση σου για το θέμα των βουλευτών. Όχι μόνο υπεράσπιση και προνόμια, όταν ο λαός δυστυχεί και υποφέρει.

Να είσαι καλά και προσοχή στον σκιώδη σου Υπουργό Περιβάλλοντος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπορεί άραγε να μας πει πόσους ρύπους εκπέμπει την ώρα μία συσκευή Siemens;

Έτσι κι αλλιώς άδεια είναι η βουλή, μήπως είναι συνεπείς οι βουλευτές στα καθήκοντά τους;

ta-anilia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: