Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Θεσσαλονίκη - Αποκλειστικά και μόνο για τα ποδήλατα θα είναι ο ποδηλατόδρομος του δήμου Θεσσαλονίκης


«Τέλος» στο φαινόμενο χρήσης του ποδηλατόδρομου από μοτοσικλετιστές αναμένεται να μπει τις επόμενες μέρες, οπότε και παραδίδεται, ολοκληρωμένο, το έργο του δήμου Θεσσαλονίκης μήκους 12 χιλιομέτρων.

«Οι ποδηλατόδρομοι είναι αποκλειστικά και μόνο για τα ποδήλατα. Τελευταία, βλέπουμε ορισμένους μοτοσικλετιστές να χρησιμοποιούν το έργο. Μέχρι να παραδοθεί ο ποδηλατόδρομος ολοκληρωμένος, ζητώ από τους οδηγούς δικύκλων να είναι προσεκτικοί με τους πεζούς και τα ποδήλατα. Από την ολοκλήρωση όμως του έργου και μετά, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι ποδηλάτες, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Αθανάσαρος.

Ο ποδηλατόδρομος, που εκτείνεται από το Μέγαρο Μουσικής έως το λιμάνι, με αρκετούς κάθετους άξονες, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ για τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα υπολείπεται μόνο η σήμανση στα φανάρια.

Εκτός όμως από τα μηχανάκια, προβλήματα παρατηρήθηκαν και με οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τους ελαστικούς πασσάλους που διαχώριζαν τον ποδηλατόδρομο με το οδόστρωμα, προκειμένου να παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Για το λόγο αυτό, οι πάσσαλοι αντικαθίστανται με ειδικά ελαστικά διαχωρίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: