Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή διαμαρτυρίας Παναγιώτη Ψωμιάδη σε Ε.Σ.Ρ, καθώς και σε ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ


«Επιστολή προς τα προεδρεία της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, διαμαρτυρόμενος για την άνιση μεταχείριση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ από πολλά ΜΜΕ.

Στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι για πολλούς και για τα δικά τους αξιακά κριτήρια είναι γεγονός ασήμαντο έως ανύπαρκτο» και ζητά «αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και της αλήθειας» και «την αποφυγή της επανάληψης της ίδιας τακτικής και στο μέλλον».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Για ακόμα μία φορά το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι ενώπιον μίας κατάφωρης αδικίας, όπως άλλωστε γινόταν στο παρελθόν κατά τις προεκλογικές περιόδους των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι για πολλούς και για τα δικά τους αξιακά κριτήρια είναι γεγονός ασήμαντο έως ανύπαρκτο.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρονται στις υποψηφιότητες που υπάρχουν στην παρούσα στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίζεται στην αναφορά «τριών» υποψηφιοτήτων. Μην αναρωτηθείτε ποιόν αφήνουν εκτός. Προφανώς και είμαι για ακόμα μία φορά «το θύμα» μίας μεροληπτικής εις βάρος μου αντιμετώπισης.

Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αν θίγομαι ή όχι και αν υφίσταμαι κάποιας μορφής αδικία. Το κεντρικό θέμα παραμένει η παραποίηση της αλήθειας και η μεταφορά στους αναγνώστες των εφημερίδων, στους ακροατές ή στους τηλεθεατές, μίας εικόνας, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι λειτουργοί της ενημέρωσης οφείλουν σύμφωνα με όλους τους κανόνες, γραπτούς και άγραφους, ηθικούς και επαγγελματικούς, να παρουσιάζουν την πραγματικότητα, αποστασιοποιημένοι από δικές τους προσωπικές αντιλήψεις, καθώς κυρίαρχος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση του κοινού.

Με βάση τα ανωτέρω, σας παρακαλώ για την αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και της αλήθειας να προβείτε σε σύσταση στα μέλη σας για την αποφυγή της επανάληψης της ίδιας τακτικής και στο μέλλον.

Πηγή: Newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: