Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση «καραμανλικών» η στήριξη Βλάχου στον Σαμαρά


Ως αντεπίθεση του «καραμανλικού» στρατοπέδου στις Σέρρες, εκλαμβάνεται η δημόσια υποστήριξη του δημάρχου Σερρών Γιάννη Βλάχου, στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο δήμαρχος Σερρών, που θεωρείται ένθερμος «καραμανλικός» και στις τελευταίες στήριξε την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Καραμανλή, υπέγραψε μαζί με 49 ακόμη συνέδρους του κόμματος απ΄ όλη την Ελλάδα, τη δήλωση υποστήριξης του πρώην υπουργού Πολιτισμού, στην κούρσα διαδοχής που έχει ξεκινήσει στη Ν.Δ.

Η κίνηση Βλάχου, αποτελεί ουσιαστικά απάντηση προς τους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη, που τις προηγούμενες μέρες επιχείρησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα 18 Σερραίων στελεχών του κόμματος, που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Μη ξεχνάτε πως την κυρία Μπακογιάννη στηρίζουν πρώην «πρωτοπαλίκαρα» του Αχιλλέα Καραμανλή, όπως οι δήμαρχοι Τραγίλου Χρυσόστομος Γκαντίδης και Σκοτούσσης Λάζαρος Ευαγγελίδης. Οπότε πήραν την καλύτερη απάντηση από τον πρώτο δήμαρχο του νομού» δήλωσε στο infoserres.gr συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά που το 1993 τον είχε ακολουθήσει στο πολιτικό ενχείρημα της ΠΟΛ.ΑΝ.

Η προτίμηση του πρώην υπουργού και βουλευτή Αχιλλέα Καραμανλή στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, δεν αποτελεί μυστικό.

Εξάλλου, η υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, ως υπουργό Πολιτισμού τον περασμένο Απρίλιο, σχολιάστηκε ως έμμεση υποστήριξη του προς τον Μεσσήνιο πολιτικό, στην «μετακαραμανλική» εποχή στη Ν.Δ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του κ.Καραμανλή, για την εκλογική διαδικασία στη Ν.Δ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά δημιουργούνται για το γεγονός πως συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, δεν προσέγγισαν και άλλα σερραϊκά στελέχη του κόμματος, προκειμένου να δηλώσουν δημόσια τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο δήμαρχος Στρυμόνα Βασίλης Κετσετζής, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, αφού το 1998 εξελέγη δήμαρχος με τη στήριξη της ΠΟΛ.ΑΝ και είχε στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά, σε δύσκολες εποχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία προσέγγιση δεν του έγινε από την πλευρά του πρώην υπουργού Πολιτισμού, αν και ο ίδιος ως δήμαρχος θα λάβει μέρος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος και θα ψηφίσει τον/την επόμενη/η πρόεδρο.

Πηγή: InfoSerres

Δεν υπάρχουν σχόλια: