Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οι μάχες των υποψήφιων βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.


Οι… μεγαλύτερες μάχες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, στην Β΄Αθηνών, όπου το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις θα εκλέξει 3 ή 4 βουλευτές. Το μεγάλο φαβορί σίγουρα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που φαίνεται πως έχει καπαρώσει την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα μεγάλη αναμένεται να είναι η μάχη μεταξύ των υποψηφίων, Χαράλαμπου Καραθάνου (πρώην πολιτευτή της ΝΔ), Κ. Αϊβαλιώτη, Δ. Καψιώτη (επί χρόνια συνεργάτης του Γ. Καρατζαφέρη και παρουσιαστής της εκπομπής Ελλάδα γειά σου), ενώ κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη από τους Μ. Ντουκάκη ή Στ. Αγγελόπουλο.

Μία σημαντική λεπτομέρεια σε αυτήν την περιφέρεια είναι η υποψηφιότητα του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος μάλλον αναγκαστικά θα εκλεγεί σε αυτήν, καθώς η περιοχή της Ροδόπης είναι πολύ δύσκολο να προσφέρει έδρα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Στην έτερη σημαντική περιφέρεια της πρωτεύουσας στην Α΄ Αθήνας, οι τρεις σημαντικότεροι παίκτες που ερίζουν για την βουλευτική έδρα είναι φυσικά ο νυν ευρωβουλευτής Αθ. Πλεύρης, ο Γ. Γεωργίου και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Δ. Κωνσταντάρας. Όσον αφορά την Α΄ και Β΄ Πειραιά, τα δίδυμα που θα μονομαχήσουν για την πρωτιά είναι αυτά του Β. Αποστολάτου και Χρ. Χαρίτου και του Γ. Ανατολάκη και Δ. Αράπογλου αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δύο επαρχιακές εκλογικές περιφέρειες, αυτή της Λάρισας και της Εύβοιας. Στην Λάρισα σκληρός θα είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ του Αστ. Ροντούλη και του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Γαρουφαλιά, ενώ στην Εύβοια ερίζουν για την πρωτιά που λογικά θα τους φέρει και εντός κοινοβουλίου η γιατρός Ουρ. Παπανδρέου και ο ιστορικός Στ. Καρκαλέτσης.

Σχετικά με την Θεσσαλονίκη, στην Β΄ περιφέρεια δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Κ. Βελόπουλος, ενώ στην Α΄ που θα εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτή, λόγω του ότι πλέον ο Γ. Καρατζαφέρης δεν πολιτεύεται, τα πράγματα είναι ρευστά αφού όλοι οι υποψήφιοι εκκινούν από την ίδια αφετηρία χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα φαβορί, παρόλο που ακούγεται ότι συγκεκριμένες υποψηφιότητες «πριμοδοτούνται» από το κόμμα, όπως αυτή του κ. Κολοκοτρώνη και της κ. Κυριακίδου.

Παίζουν φυσικά και τα ονόματα της κ. Γερμαλίδου, πρώτης επιλαχούσας στις προηγούμενες εκλογές αλλά και του Γιάννη Κουριαννίδη, γνωστού για πολλά χρόνια μέλους του πατριωτικού χώρου.

Πηγή: elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: