Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Οσφυοκάμπτες, χαρτοπαίκτες και δημοσιογράφοι


του Ανδρέα Μπελιμπασάκη

Το χειρότερο δεν είναι να είσαι μέτριος ή κακός δημοσιογράφος. Υπάρχουν κάμποσοι σε αυτό τον χώρο και εν πάση περιπτώσει το συνηθίσαμε. Το χειρότερο όλων είναι να είσαι οσφυοκάμπτης μέτριος δημοσιογράφος. Η πολύπαθη ΕΡΤ έχει λαμπρά παραδείγματα.

Η σημερινή διοίκηση, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα της αποδώσει εύσημα για το ένα και μοναδικό επίτευγμα της, το μέγα έπος της Παπαρίζου στη Eurovision, αρνήθηκε προχθές να μεταδώσει από την κρατική τηλεόραση το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Το μύνημα του Κ. Καραμανλή δεν μεταδόθηκε όχι μόνο στο μεσημεριανό αλλά ούτε στο απογευματινό δελτίο των έξι, ούτε και στο κεντρικό δελτίο στις εννέα το βράδυ. Ενώ όλα τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών συμπεριλήφθηκαν στα ρεπορτάζ για την ιστορική αυτή ημέρα, η ΝΕΤ αγνόησε ουσιαστικά και επιδεικτικά το μήνυμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που πριν λίγες ημέρες είχαν μετατρέψει την κρατική τηλεόραση σε ΤV Romania τον καιρό του Τσαουσέσκου, προσπαθώντας να μας πείσουν με αγωνία στα ρεπορτάζ τους, ότι ο Καραμανλής είναι κοντά στη εκλογική νίκη.

Οι άνθρωποι, "έπαιξαν τα ρέστα τους", όπως γίνεται σε μια συνηθισμένη παρτίδα πόκερ. Δεν τους βγήκε. Αλλά όσοι έχουν ζήσει την αγωνία της χαρτοπαιξίας, γνωρίζουν διάφορους τύπους που όταν τα χάνουν όλα, εκλιπαρούν δεξιά και αριστερά για λίγα δανεικά ώστε να παραμείνουν ( λίγο ακόμη) στο τραπέζι. Μάταια. Άμα μείνεις άφραγκος δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον. Πρέπει να σηκωθείς από την καρέκλα.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: