Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο κ. Εβερτ επικεφαλής του Επικρατείας

Οι μυστικές διαβουλεύσεις του Πρωθυπουργού, η επίσκεψη στο Πικέρμι και οι σκέψεις για τις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις


O κ. Κ. Καραμανλής έχει από χθες μυστικές διαβουλεύσεις με κορυφαία στελέχη του για τη κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου. Χθες, ο κ. Καραμανλής δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα με τον οποίο συζήτησε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και το ενδεχόμενο μετακίνησης του βουλευτή Καρδίτσας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αν και δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Σιούφας θα συμπεριληφθεί τελικώς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Καραμανλής δεν δεσμεύθηκε χθες σε ποια θέση θα τοποθετήσει τον κ. Σιούφα, καθώς θεσμικά δικαιούται την πρώτη, αλλά την ίδια θέση διεκδικεί και ο κ. Γ. Σουφλιάς ως αρχαιότερος βουλευτής.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, όμως, ο κ. Καραμανλής δεν χρειάζεται να λύσει τον γρίφο, καθώς χθες αποφάσισε να τοποθετήσει και πάλι ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον κ. Μιλτ. Εβερτ. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε χθες τον κ. Εβερτ στο σπίτι του στο Πικέρμι και συμφώνησαν να ηγηθεί και πάλι του ψηφοδελτίου. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο βουλευτής Περιφερείας Αττικής και γαμπρός του κ. Εβερτ κ. Π. Δούκας, όπως επιμόνως ζητούν από τον Πρωθυπουργό όλοι σχεδόν οι υπουργοί του, λόγω της ανάμειξής του στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται, επίσης, ότι την τέταρτη από τις πέντε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος καθώς με το αξίωμα αυτό ο κ. Καραμανλής επιβραβεύει κάθε φορά τον εκπρόσωπό του. Σ την πραγματικότητα, λοιπόν, ο κ. Καραμανλής καλείται να αποφασίσει ποιο πρόσωπο θα τοποθετήσει στην πέμπτη και τελευταία εκλόγιμη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση αυτή θα εμπιστευθεί στον γενικό διευθυντή του κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκη ή σε μια γυναίκα, από τις πολλές που του είχαν προτείνει να στελεχώσουν και το ευρωψηφοδέλτιο. Ο Πρωθυπουργός δέχεται όμως πιέσεις να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση και έναν εκπρόσωπο της ομογένειας, εφαρμόζοντας στην πράξη τις διακηρύξεις του για την εκπροσώπηση των αποδήμων Ελλήνων στη Βουλή.

Μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι πιθανόν να καταλάβει και ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Κ. Αρβανιτόπουλος καθώς και ο καθηγητής κ. Χρ. Ζερεφός, οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί και στο ψηφοδέλτιο του 2007. Παράλληλα σε μη εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, αλλά και των παραγωγικών φορέων.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: