Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Βρώμικο παιχνίδι από τον Μισούνοφ


Νέα σύλληψη για τον πρώην παίκτη του Αρη. Μαζί με άλλα τρία άτομα είχαν πλαστά έγγραφα, όπλα και δύο ρουκέτες

Δύο αντιαρματικές ρουκέτες, όπλα και δεκάδες πλαστά έγγραφα, σφραγίδες και ταυτότητες, κατείχε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Αρη Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος συνελήφθη για δεύτερη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, από τις αστυνομικές αρχές.

Ο 45χρονος Ελληνο-σκοπιανός πρώην αθλητής συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλα τρία άτομα -η φίλη του Μισούνοφ, ένας λογιστής και ένας Ρώσος συνεργάτης του- και σύμφωνα με την αστυνομία συγκροτούν κύκλωμα πλαστογράφων, που εξαπατούσε τράπεζες, συνάπτοντας δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί και ο οπλισμός που βρέθηκε στα χέρια του κυκλώματος με τα δύο αντιαρματικά μικρού βεληνεκούς που κατασχέθηκαν, αλλά και το πιστόλι και το περίστροφο που κατείχε ο λογιστής. Ο παλαίμαχος σέντερ φορ φέρεται πως είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι οι ρουκέτες προορίζονταν για πώληση και οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνα, χωρίς να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Στην κατοχή του πρώην αθλητή και των συνεργών του βρέθηκαν δεκάδες πλαστές σφραγίδες υπηρεσιών, πλαστά δελτία ταυτότητας, δικαστικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν για να εξασφαλίζουν την εκταμίευση δανείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση του κυκλώματος επικεντρωνόταν κυρίως στην πώληση αυτοκινήτων που αποκτούσαν με τραπεζική χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας τα πλαστά δικαιολογητικά.

Ο Μιχ. Μισούνοφ, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2004 από την Ασφάλεια Αττικής στο Π. Φάληρο, μαζί με δύο Ελληνες συνεργούς του και μια κοπέλα από τη Σερβία.

Τότε είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες, τις οποίες εξέδιδαν αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τράπεζες. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί 30 πλαστές πιστωτικές κάρτες, ναρκωτικά και 10.000 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: