Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Τουταγχαμών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Ο Τουταγχαμών βασίλεψε επί μόλις εννέα χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο και προτού καλά καλά προλάβει να ενηλικιωθεί πέθανε· και μαζί και η φήμη του, για να «αναγεννηθεί» περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, όταν οι αρχαιολόγοι Χάουαρντ Κάρτερ και Κάρναβον ανακάλυψαν τον τάφο του, το 1922.

Μια γεύση από τους ανεκτίμητους θησαυρούς του μοναδικού αυτού τάφου που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση του Μουσείου Κing Τut (Μουσείο Τάφου του Βασιλιά Τουταγχαμών), που έχει ήδη αρχίσει να στήνεται στους χώρους του περιπτέρου 5 της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συνολικά 65 μουσειακά εκθέματα (πιστά αντίγραφα) από τους θησαυρούς του Φαραώ θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επισκέπτες της ΔΕΘ. Στην κινητή αυτή έκθεση, που έχει ταξιδέψει στη Γερμανία, τη Σουηδία και στη Δανία, παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, ο τάφος και η μούμια του, η βασιλική καρέκλα, αγάλματα και πολλά άλλα ταφικά αντικείμενα, όπως δήλωσε ο δημιουργός των εκθεμάτων και επιμελητής της Οσάμα Καράρ.

Πηγή: Το Βήμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον.