Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Δικέφαλο... χάος


Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ το... χάος. Για τον «δικέφαλο» οι απώλειες μετά το κυριακάτικο ντέρμπι δεν είναι μόνο βαθμολογικές, ούτε περιορίζονται στους τραυματισμούς βασικών παικτών του.

Διότι στις τάξεις της ομάδας το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ίσως η απώλεια του ελέγχου της κατάστασης, είτε από τη διοίκηση, είτε από τον Φερνάντο Σάντος, που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».

Τη νύχτα της Κυριακής, ο Ζαγοράκης ήταν σε κακή κατάσταση. Από τα γραφεία έφυγε στις 2 τα ξημερώματα, λέγοντας σε οπαδούς που ήταν έξω από το γήπεδο ότι «εγώ τελείωσα από τον ΠΑΟΚ».

Πλέον στον ΠΑΟΚ τα εσωτερικά προβλήματα μοιάζουν να έχουν γιγαντωθεί και η διοίκηση αδυνατεί να διαχειριστεί με ψυχραιμία την κρίση. Τα αποδυτήρια είναι χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα, τους Λατίνους και «τους άλλους», κι ενώ η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου, καθώς τα πειθαρχικά παραπτώματα διαδέχονται το ένα το άλλο (και μένουν ατιμώρητα), με τον Γκαρσία να αρνείται να δώσει το χέρι του στον Σάντος όταν έγινε αλλαγή και τον Κονσεϊσάο να «μουρμουρίζει» επειδή έπαιξε μόλις 4-5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ο Σάντος αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο για μία μερίδα οπαδών, που δεν τον συμπάθησε ποτέ, οι αγωνιστικές του επιλογές μαρτυρούν πλέον «συμβιβασμούς», είτε με ισχυρές προσωπικότητες στα αποδυτήρια, είτε (κυρίως) με την κερκίδα, ενώ η διοίκηση προτιμά να αφήσει το χρόνο, να «καλμάρει» την κατάσταση, έστω κι αν αυτή η τακτική από τον Ιούλιο, όταν διαπίστωσε τα προβλήματα, δεν έδειξε να την βοηθά.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/9) διοικητικό συμβούλιο, αλλά τελικά αποφάσισε να μην πάει στα γραφεία. Έδωσε ραντεβού με όλα τα μέλη της διοίκησης στη Σουρωτή, για να μιλήσει και στους παίκτες στην προπόνηση, αλλά τελικά δεν πήγε ούτε εκεί. Πήγαν οι υπόλοιποι, συζήτησαν για λίγο μεταξύ τους κι έφυγαν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι απογοητευμένος, βλέποντας την ομάδα του να έχει «κολλήσει» και τον κόσμο να διαμαρτύρεται, αμφισβητώντας ευθέως και τις επιλογές του.

Τη Δευτέρα ήταν σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες, προσπαθώντας να βρει τη λύση του προβλήματος. Θέμα Σάντος δεν συζητά, κάποιοι του πρότειναν να «πάρει κεφάλια» για να επαναφέρει την τάξη και να στείλει μηνύματα στα αποδυτήρια, αλλά σ’ αυτή τη φάση, προτιμά να μην πάρει τέτοιες αποφάσεις.

Υπό αυτές συνθήκες, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει την Τρίτη στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Πανιώνιο στο εξ’ αναβολής παιχνίδι. Μουσλίμοβιτς (θλάση), Βιτόλο, Αμπουμπακάρι, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, δεν είναι έτοιμοι και θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Κουβεντίδης

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: