Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Σόι πάει το πράσινο βασίλειο


Τα νέα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτα φρέσκα πρόσωπα. Μόνο τα επίθετα μένουν τα ίδια. Εντάξει , όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αξιοκρατία. Απλώς μερικά παιδιά είναι πιο άξια από τα άλλα. Και βρίσκονται όλα στο νέο ΠΑΣΟΚ που δεν υπολογίζει "τζάκια".

Έχουμε και λέμε : Στην Α΄ Αθήνας η Άννα Ροκόφυλλου, κόρη του πρώην υπουργού Χρήστου Ροκόφυλλου. Στη Β΄ Αθήνας ο γιος του πρώην αντιπροέδρου και πρώην υπουργού Άμυνας επί κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, Γιώργος. Η κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Ντεντιδάκη, Έλλη, στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά.

Στην Αιωτολοακαρνανία, εκεί όπου κόπηκε από τα ψηφοδέλτια ο Βερελής, υποψήφιος είναι ο γιος του αείμνηστου βουλευτή και αγωνιστή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μπασαγιάννη, Θανάσης.

Στην Αρκαδία ο γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννόπουλου, Γιάννης, στην Αχαΐα ο Παναγιώτης Παπαγιαβής, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στη Δράμα υποψήφια είναι η κόρη του πρώην βουλευτή κ. Κεφαλίδη, Χαρά Κεφαλίδου.

Στην Εύβοια η κ. Αικατερίνη Καλαμακίδη, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στη Ζάκυνθο η κυρία Μαρία Κλαυδιανού, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ημαθία ο γιος του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Μόσχου Γικόνογλου, Θανάσης Γικόνογλου.

Στη Μεσσηνία ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, γιος του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων του Ανδρέα τη δεκαετία του ʼ80, και η κόρη του Γιάννη Γιαννακόπουλου, Νάντια.

Επίσης ισχυρό όνομα στη Φθιώτιδα είναι, λόγω ονόματος, ο Δημήτρης Δροσογιάννης, που ο πατέρας του, Αντώνης Δροσογιάννης, ήταν από τους ισχυρότατους υπουργούς του Ανδρέα. Όπως επίσης και ο Θωμάς Στάικος, γιος παλαιού βουλευτή που είχε θητεύσει και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, όταν υπουργός ήταν ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

Αν πάμε δε στις περιπτώσεις ανιψιών, όπως στην περίπτωση του Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια, ή της κυρίας Τριαρίδου στην Α΄ Θεσσαλονίκης, τότε καταλαβαίνετε πως οι περιπτώσεις οικογενειοκρατίας γίνονται περισσότερες.

Επομένως, τα περί αλλαγής του πολιτικού συστήματος, που συνεχώς θέτει ως θέμα ο Γιώργος, τι νόημα έχουν, αφού δεν ξεκινάει από το ίδιο του το κόμμα;

Πηγή: Mediakias

Δεν υπάρχουν σχόλια: