Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα για τον υποθαλάσσιο αγωγό καυσίμων στη Νέα Τρίγλια


Κατατέθηκε 25/8/2009
Αρ. πρωτ. 3480

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τους κ. Υπουργούς 1.Εμπορικής Ναυτιλίας, 2. ΥΠΕΧΩΔΕ, 3. Τουριστικής Ανάπτυξης

Θέμα : « Υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις της ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΛΙΑΣ Α.Ε. στην περιοχή Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής ».

κκ. Υπουργοί

Η Α.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥΛΙΑ έχει υποβάλει αίτημα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην περιοχή της Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής.

Η περιοχή όπου η εταιρία προτίθεται να εγκαταστήσει τον αγωγό, αντίθετα με ότι αναφέρει η ίδια, σε έγγραφό της, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Υπάρχουν οργανωμένες ακτές, τουριστικά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης – αναψυχής κ.τ.λ.. Επί πλέον επειδή η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη παραθεριστικής κατοικίας και είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται έντονα η επένδυση σε παραθεριστική κατοικία.

Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε η εγκατάσταση του αγωγού μεταφοράς καυσίμων έρχεται σε αντίθεση με τη μορφή ανάπτυξης που υπάρχει και η οποία συνεχώς βελτιώνεται και εξαπλώνεται στην εν λόγω περιοχή.

Επειδή όλοι οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι φορείς του Νομού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Ν.Α., οι όμοροι Δήμοι είναι αντίθετοι με το εν λόγω αίτημα της εταιρίας, φοβούμενοι την υποβάθμιση την περιοχής, λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( σχετικό έγγραφο και υπογραφές σας έχουν αποστείλει )

Σας ερωτώ

Είναι στις προθέσεις σας να χορηγήσετε σχετική άδεια εγκατάστασης θαλάσσιου αγωγού μεταφοράς καυσίμων στην εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥΛΙΑ Α.Ε. ή όχι ;

Αθήνα 25/8/2009

Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: