Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ψωμιάδης: Να ζητήσει συγγνώμη ο Καραμανλής


Σκληρή πολιτική παρέμβαση από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως και τις καθιερωμένες οικονομικές εξαγγελίες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το βήμα της ΔΕΘ, όχι μόνο για τις πυρκαγιές αλλά εν γένει για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης. Ο κ. Ψωμιάδης δεν δίστασε να εστιάσει την κριτική του σε όσα έχει υποσχεθεί αλλά δεν έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, στην εκλογική περιφέρεια του κ. Καραμανλή.

“Μόνο να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη και να υλοποιήσει η κυβέρνηση αυτά που υποσχέθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Τι καινούργιο να πει; Καθυστερήσαμε, ειπώθηκαν πράγματα για τη Θεσσαλονίκη που ακόμα ούτε έχουν ξεκινήσει. Γιατί θα κλείσω το στοματάκι μου; Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, πρέπει να καταλάβουμε ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε καθυστερήσει”, δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι 1” του Πειραιά.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης απέδωσε πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές (κυρίως στον τομέα της πρόληψης), χαρακτήρισε “φοβισμένη” την κυβέρνηση Καραμανλή και επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο αλλά και στο σύνολο των κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι έλαμψαν διά της απουσίας τους το τριήμερο των καταστροφικών πυρκαγιών. “Ο κ. Σουφλιάς λέει αρμοδιότητες έχουν οι νομαρχίες. Ποιες νομαρχίες; Όταν το 65% των εργατικών θέσεων είναι κενές, όταν μια υπηρεσία χρειάζεται εκατό υπαλλήλους και έχει 45; Δίνουμε εντολές και λέμε κάν’ το;”, είπε για τον κ. Σουφλιά.

Επί της ουσίας, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε την απομάκρυνση του κυβερνητικού εκπροσώπου κρίνοντάς τον ακατάλληλο να διαχειριστεί την επικοινωνιακή πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης.

“Ο Αντώναρος είναι σεμνός, σοβαρός και έμπειρος δημοσιογράφος, αλλά όταν δεν ξέρεις να πουλήσεις το ‘προϊόν’ κάνε στην μπάντα να έρθει κάποιος άλλος”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι χρειάζεται ανασχηματισμός νοοτροπίας και συμπεριφοράς και όχι αλλαγή προσώπων, και συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Παρά τη σκληρή κριτική που άσκησε στο Μέγαρο Μαξίμου και στο σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε αναστρέψιμη την κατάσταση, εάν και εφόσον αλλάξουν πολιτικές συμπεριφορές και πρόσωπα…

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: