Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ σε Ερώτηση του κ. Μαγκριώτη

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Μαγκριώτης, με θέμα: "Εργάτες αρχαιολογίας και η Κοινοπραξία που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης", απάντησε το ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε.

"Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, σας επισυνάπτουμε το με αρ.πρ. ALX 37547/24.7.09 σχετικό έγγραφο της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την ενημέρωση σας και παραμένω στη διάθεση σας για συμπληρωματικές πληροφορίες."

Υπογράφει ο Υφυπουργός Θ. Ξανθόπουλος

Το έγγραφο της Αττικό Μετρό, το οποίο υπογράφει ο Γ. Γιαννής, αναφέρει: " Σας αποστέλλουμε συνημμένα το κείμενο της απάντησης που αφορά στο ανωτέρω θέμα."

Το κείμενο όπως δόθηκε από την Αττικό μετρό:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Α.Μ)

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. Κ. Ε. (6090 Β0608)
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κου Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ


Σε απάντηση Ερώτησης Κ.Ε. του Βουλευτή κου Γ. Μαγκριώτη με θέμα "Αδικαιολόγητη η στάση της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης προς τους εργάτες αρχαιολογίας" επισημαίνονται τα εξής:

Η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο τεχνικό έργο κατά τη διάρκεια εργασιών του οποίου αποκαλύπτεται η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, παράλληλα με τισ εργασίες κατασκευής του Έργου, πραγματοποιείται αρχαιολογική έρευνα /ανασκαφή σε όλα τα μέτωπα από τις αρμόδιες Έφορείες Αρχαιοτήτων. Το ανθρώπινο δυναμικό (εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό) της Αναδόχου Κοινοπραξίας που απασχολείται στις αρχαιολογικές ανασκαφές εργάζεται υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό των αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. επιβλέπει την τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Πηγή: metro thessalonikis

Δεν υπάρχουν σχόλια: