Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Άλλη μία αρκούδα - θύμα στην Εγνατία Οδό



Θύμα τροχαίου έπεσε άλλη μία αρκούδα, στην Εγνατία οδό. Το άτυχο ζώο, στην προσπάθειά του να διασχίσει τον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή της Εγνατίας Οδού, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόκειται για μία θηλυκή αρκούδα, ηλικίας -περίπου- 15 ετών και βάρους 110 κιλών, την οποία ο οδηγός του Ι.Χ. εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα και εξαφανίστηκε.

Ευτυχώς, η αρκούδα είναι ακόμα ζωντανή, αλλά, η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος», που ειδοποιήθηκαν από άνδρες του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείων Καστοριάς, έφτασαν στην περιοχή, για τη διάσωση του μεγάλου θηλαστικού.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο της «Καλλιστώς», το ζώο φέρει ανοιχτό τραύμα και κάταγμα στο πίσω αριστερό πόδι, ενώ ανησυχία προκαλεί η πιθανότητα εσωτερικής αιμορραγίας του ζώου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η αρκούδα ήδη μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό "Περίθαλψης Άγριων Ζώων" του «Αρκτούρου», στον Αετό της Φλώρινας και παρακολουθείται μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Πηγή: gianniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: