Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Δήμος Θεσσαλονίκης: Υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών

Δίωξη στον Π. Σαξώνη, δημοτικό υπάλληλο και ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων

Ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λ. Τσόγκας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης υπεξαίρεσης-μαμούθ ασφαλιστικών εισφορών στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι διώξεις, οι οποίες αφορούν τις πράξεις της κατ΄ εξακολούθηση υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας, στρέφονται εναντίον του φερομένου ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης κ. Π. Σαξώνη, δημοτικού υπαλλήλου, ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων στην πόλη, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Στον κ. Σαξώνη απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Η παρέμβαση του εισαγγελέα «πατάει» στα πρώτα στοιχεία του πορίσματος που συνέταξε η κυρία Αναστασία Τσεμπερά, εκ της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλονίκης (του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών). Από την έρευναη οποία συνεχίζεται- προκύπτει ότι την περίοδο 1988-2007 η υπεξαίρεση υπερβαίνει το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της μαύρης τρύπας εκτιμάται ότι ξεπερνά συνολικά τα 22 εκατ. ευρώ. Το βασικό ερώτημα στην υπόθεση αυτή είναι ως πού φθάνει η ευθύνη των πολιτικών προσώπων, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Σαξώνης- στην κατάθεσή του προς την επιθεωρήτρια- έχει αφήσει σαφείς αιχμές για εμπλοκή πολλών και διαφόρων εκ της ηγεσίας του δήμου.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα, διότι η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη.

Όμως θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτός ο κύριος Σαξώνης, τόσο μεγάλη ανάγκη είχε από δουλειά και τον προσέλαβε ο Παπαγεωργόπουλος; Είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και ταυτόχρονα υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης;

Τόσα παιδιά με πτυχία και ξένες γλώσσες περιμένουν χρόνια για έναν απλό διορισμό. Και μην μας πουν ότι μόνος του έκανε την απάτη αυτός γιατί δεν το πιστεύουμε.

Δήμαρχε Παπαγεωργόπουλε, είσαι ηθικά εκτεθειμένος από αυτή την υπόθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: