Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Έργα στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής



«Μπάιπας» στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, που το καλοκαίρι ασφυκτιά από τους χιλιάδες επισκέπτες της Χαλκιδικής, επιχειρεί να κατασκευάσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο των θερινών μηνών.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία παράλληλου οδικού δικτύου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, από τον κόμβο Κ12 (όπου συνδέεται με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης) μέχρι τον κόμβο της Θέρμης.

Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν κάποιοι δρόμοι, ενώ θα απαιτηθούν επιπλέον απαλλοτριώσεις που υπολογίζονται σε 65 στρέμματα. Σύμφωνα με τη νομαρχία, το έργο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού «εμφράγματος» που σημειώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ο οδικός άξονας που υπάρχει, δέχεται μεγάλο τουριστικό κύμα από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Παράλληλα θα καταστεί ασφαλέστερη η πρόσβαση προς τη Χαλκιδική ενώ θα εξυπηρετηθούν οι μετακινήσεις και στην περιαστική ζώνη της Θεσσαλονίκης και τη Ζώνη Καινοτομίας.

«Το παράλληλο οδικό δίκτυο θα διευκολύνει ιδιαίτερα την κίνηση των οχημάτων που αυξάνεται κατακόρυφα από τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μπλετσογιάννης. Όπως επισημαίνει, το αποκορύφωμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών σημειώνεται από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής, κατά την επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου ξεκινά από την Πέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο με αποτέλεσμα η κίνηση να μοιράζεται.

Τα έργα, που θα διαρκέσουν ένα χρόνο, πρόκειται να υλοποιήσει το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μειωμένος σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα τμήματα του έργου που γειτνιάζουν με εκπαιδευτήρια θα γίνουν εκτός σχολικής περιόδου.

Πηγή: Καθημερινή

Καλώς να γίνουν τα έργα. Όμως δεν λέτε τίποτα για τον δρόμο Θέρμης - Γαλάτιστας.

Πάλι ο Πολύγυρος θα την πληρώσει; Θα γίνει και ο τελευταίος δρόμος σε κάθε χωριουδάκι και μετά θα γίνει ο δρόμος για Πολύγυρο;

Να διαμαρτυρηθούν όλα τα blogs της Χαλκιδικής για αυτό το αίσχος, τον δρόμο καρμανιόλα Θέρμης - Γαλάτιστας.

Αν φωνάζουμε θα μας ακούσουν.

Γράψτε και διαμαρτυρηθείτε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: