Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ στο φιλικό 2-0 επί της Βίλεμ


Το 4-3-3 φαίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα στον ΠΑΟΚ, καθώς ο «Δικέφαλος» με το σχήμα αυτό έδειξε βελτιωμένος συγκριτικά με το 4-4-2 της περασμένης σεζόν στο κυριακάτικο φιλικό με την ολλανδική Βίλεμ, της οποίας επικράτησε 2-0 χάρη σε τέρματα των Μουσλίμοβιτς και Αναστασάκου.

Στην αρχική 11άδα του Σάντος βρέθηκαν, ως επί το πλείστον, παίκτες από τον περυσινό κορμό και ο ΠΑΟΚ έδειξε σε καλύτερη κατάσταση από αυτή απέναντι στην Σίβας. Πίεση από ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας καταγράφονται στα θετικά στοιχεία, με τους Θεσσαλονικείς να πραγματοποιούν την καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνισή τους και να δείχνουν σε καλό δρόμο ενόψει του γ' προκριματικού γύρου του Europa League κόντρα στην Βαλερένγκα.

Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κοντρέρας, Μπιζέρα, Τσιρίλο και Λίνο να αποτελούν την αμυντική τετράδα (από δεξιά προς αριστερά). Ο Πάμπλο Γκαρσία αγωνίστηκε ως κόφτης λίγο πιο μπροστά από το αμυντικό δίδυμο, με τους Σορλέν και Φωτάκη να συμπληρώνουν την τριάδα του κέντρου. Κονσεϊσάο (δεξιά), Φιλομένο (αριστερά) και Μουσλίμοβιτς (κορυφή) συμπλήρωσαν τους πρώτους 11.

Για λογαριασμό του «Δικεφάλου» καταγράφηκε η πρώτη φάση, με τον Φιλομένο (2'), για να απαντήσουν στο 17' οι Ολλανδοί με τον Σβίνκελς. Καμία από τις δύο ομάδες δεν επέβαλλε τον ρυθμό της στο πρώτο ημίωρο αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεζαν από την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 33'. Ο Κονσεϊσάο έκλεψε μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, άνοιξε το παιχνίδι δεξιά στον Φωτάκη, η σέντρα του οποίου βρήκε τον Φιλομένο. Ο αργεντίνος επιχείρησε μία κεφαλιά ψαράκι, ο Αερτς απόκρουσε χωρίς να συγκρατήσει και ο βόσνιος που καραδοκούσε άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν την λήξη της ανάπαυλας πάντως, οι Ολλανδοί, μετά από λάθος του Κοντρέρας απόλεσν μεγάλη ευκαιρία.

Με μία καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα ξεκίνησε το β' μέρος. Αρχικά η Βίλεμ βρέθηκε στο 49' μία ανάσα από την ισοφάριση με τον Γκρεγκουάρ, ενώ ο Φωτάκης στο 54' σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες του Σάντος είχαν κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ με εξαίρεση κάποιες στημένες φάσεις, είχαν σωστές αμυντικές αντιδράσεις. Ορεξάτος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κουτσιανικούλης (65'), επιχειρώντας κάποιες επελάσεις (χωρίς να ολοκληρώνονται όλες), ενώ και οι επόμενες αλλαγές του Πορτογάλου ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους, με τον «Δικέφαλο» να μην χάνει τον ρυθμό του και να πραγματοποιεί την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή του.

Εμφάνιση που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, όταν μετά από ωραία συνεργασία των Κουτσιανικούλη και Αραμπατζή, η μπάλα κατέληξε στον Αναστασάκο που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 2-0 μέσα από την μικρή περιοχή στις καθυστερήσεις.

ΒΙΛΕΜ: Άερτς, Σβίνκελς, Τουταχάρ, Βελόσο, Μουράτ, Ντίμανς, Ζάιλερ (60' Γιάνσεν), Βάου (60' Μελτς), Περέιρα, Κάργκο (46' Βάλκερς), Γκρεγκουάρ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο (46’ Αραμπατζής), Τσιρίλο (87' Μαλεζάς), Μπιζέρα, Γκαρσία, Σορλέν (87' Βερόν), Φωτάκης (82' Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς (82' Αναστασάκος).

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: