Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Μικρός Σερίφης - Μικρός Καου μπόϋ - Μικρός Αρχηγός


κλικ στο εξώφυλλο για μεγέθυνση

Ο Τζίμ Ανταμς ήταν Ελληνόπουλο, και το κανονικό του όνομα ήταν Δημήτρης Αδαμόπουλος. Εγινε σερίφης απο τον αρχηγό των σερίφηδων του Τέξας και πατέρα της Ντιάνας Μόρισον, με αποστολή να επιβάλλει τον νόμο σε οποιαδήποτε πόλη χρειάζεται. Πράγματι ο Τζίμ Ανταμς και η ομάδα του ταξιδεύουν απο πόλη σε πόλη αντιμετωπίζοντας πανούργους ληστές, πλούσιους γαιοκτήμονες και διεφθαρμένους πολιτικούς. Φυσικά ο Τζιμ Ανταμς ήταν τίμιος, γενναίος, πανέξυπνος, με σωστή κρίση, άσσος στο σημάδι, στο λάσσο και στο ξύλο.

Η Ντιάνα Μόρισον είναι η βοηθός του μικρού σερίφη και κόρη του σερίφη Μόρισον. Αγαπάει και θαυμάζει τον Τζίμ Ανταμς για την γενναιότητα και την ικανότητα του αλλά φροντίζει να το κρύβει. Αποδεικνύεται η καλύτερη βοηθός για τον Ανταμς και μια πιστή σύντροφος.

Ο Πεπίτο Γκονζάλες μαζί με τον πιστό του γάιδαρο τον Πελεγκρίνο είναι, χωρίς συζήτηση ο πιο αστείος χαρακτήρας του περιοδικού. Μπορεί να στερείται σε ευφυία και να είναι ολίγον γκαφατζής και άγαρμπος, αλλά έχει χρυσή καρδιά και είναι ο πρώτος που τρέχει για να συλλάβει παρανόμους. Εχει σβέλτη μπουνιά, τεράστια όρεξη για χυλό και φυσικά τον πανηλήθιο γαίδαρο Πελεγκρίνο που φροντίζει να τινάζει μακρυά με τις κλωτσιές του το αφεντικό του και να ρίχνει καμιά κλωτσιά καμιά φορά σε κανέναν ληστή.

Ο τέταρτος της παρέας είναι φυσικά το μικρό ινδιανάκι Τσιπιρίπο ενας ικανότατος ιχνηλάτης που διεκδικούσε την θέση του τρίτου πιο έξυπνου της ομάδας αφήνοντας τελευταίο τον Πεπίτο. Μεταξύ τους υπήρχε μια αθώα κόντρα η οποία πάντα κατέληγε σε γέλια!

Η θρυλική τετράδα γυρνούσε στο Ουέστ και επέβαλε το νόμο κατόπιν εντολής του Κάπταιν Κούπερ, αρχηγού των Σερίφηδων του Τέξας.

Με αυτά τα περιοδικά μεγάλωσαν δύο γενιές Ελλήνων, όταν κυκλοφορούσαν. Κατόπιν βγήκαν επανεκδόσεις. Αυτά τα τεύχη σήμερα είναι συλλεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: