Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Δήλωση του Γιάννη Πανούση για τις Σκουριές

Επιμένει στο θέμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης καθώς τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της ήπιας αντιμετώπισης των φαινομένων, τονίζοντας ότι πρέπει κάθε φορά η κατάσταση να σταθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, σε εκδήλωση για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πανούσης επίσης διέψευσε για άλλη μία φορά τις πληροφορίες για ρήξη στις σχέσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.  Μάλιστα με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, είπε ότι φοβάται πως θα αγριέψει η κατάσταση και αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς. «Θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική η στάση της και ότι πρέπει να είναι πιο δραστική η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων» δήλωσε.

«Όταν συγκρούονται οι άλλοι είσαι υποχρεωμένος να σπρώξεις ένθεν κακείθεν. Δεν είδα να 'χει γίνει τραυματισμός από την Αστυνομία», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το να λες «δεν χρειάζεται η αστυνομία» είναι σαν να λες «εντάξει, όποιος ζήσει, 2.000 οι μεν 500 οι δε, όποιος ζήσει».

«Πώς ακριβώς νοεί κανείς να μην είναι η Αστυνομία εκεί; Μόνη της πήγε; Δεν είχε τι να κάνει και είπε πάμε μια βόλτα την Κυριακή να δούμε πώς σκοτώνονται οι άνθρωποι;», διερωτήθηκε. «Με αυτά τα τελευταία γεγονότα, με αυτά που είδαμε στις Σκουριές, με αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα, πρέπει η κυβέρνηση στο σύνολό της να πάρει μια απόφαση. Δεν νομίζω πως μπορεί να αργήσει πάρα πολύ», συμπλήρωσε. 

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως πρέπει το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση «να πουν ακριβώς ποια είναι τα όρια και οι κανόνες του πολιτικού και κοινωνικού παιχνιδιού και η κοινωνία να πει κι αυτή τη γνώμη της».

Τέλος, επανέλαβε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του και πως εάν του ζητηθεί να ασκήσει μία πολιτική με την οποία διαφωνεί τότε θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό. Σχετικά με το πρόσφατο άρθρο του υπό τον τίτλο «νοείται Αριστερά του τίποτα;» ο κ. Πανούσης είπε ότι «λειτούργησε αφυπνιστικά για να πάρει απόφαση η κυβέρνηση τι θα κάνει».

«Ήταν και δική μου εισήγηση η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: