Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γιορτή της γυναίκας - Μια ποιοτική και χρήσιμη εκδήλωση στον Πολύγυρο

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μια ποιοτική και χρήσιμη εκδήλωση στον Πολύγυρο

Του Γιάννη Κύρκου Αικατερινάρη

Αρχιτέκτονα, π. προέδρου του ΤΕΕ/ΚΜ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.) οργάνωσαν το Σάββατο 7-3-2015 μια σπουδαία εκδήλωση με θέμα «Οι γυναίκες επιχειρηματίες τολμούν». Η εκδήλωση ήταν διττή, καθώς περιλάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρεμβάσεις και προβολή video, ενώ παράλληλα υπήρχε μια ενδιαφέρουσα όσο και κατατοπιστική «Έκθεση βιολογικών προϊόντων της Χαλκιδικής».
Έφυγαν ασφαλώς κερδισμένοι όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους οργανωτές και ιδιαίτερα στη Στέλλα Μπαλάση για τις προσπάθειες που κατέβαλε, έχοντας πιστεύω την πολύτιμη συνδρομή κι άλλων συνεργατών της, τους οποίους δεν γνωρίζω.



Η προσέλευση ωστόσο των επαγγελματιών, αλλά και των τοπικών ΜΜΕ, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε και οπωσδήποτε όχι ανάλογη με την ποιότητα της εκδήλωσης. Η προσέλευσή τους άλλωστε κρίνονταν εξ αρχής απαραίτητη γιατί τέτοιες προσπάθειες θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να ενθαρρύνονται, καθώς συμβάλλουν σε γόνιμες ενημερώσεις και ανοίγουν καινούργιους δρόμους για μια επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής.


Δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητη -κι αυτό επισημάνθηκε με έμφαση από τους οργανωτές- η απουσία βουλευτών, εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμου Πολυγύρου. Το συμβολικό σχίσιμο -κυριολεκτικά- από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γ. Γκιλή των σχετικών ειδοποιητηρίων, που έστειλαν ορισμένοι από τους παραπάνω απόντες, δικαιολογώντας προφανώς την απουσία τους (σημ. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν δεν δημοσιοποιήθηκαν), κι αν ακόμη είχε συμβολικό χαρακτήρα, δεν παύει να αναδεικνύει μια μεγάλη αλήθεια: Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων είναι πάντα περισσότερο χρήσιμοι όταν αφουγκράζονται και πληροφορούνται, μέσα από τέτοιες χρήσιμες εκδηλώσεις, τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Περιφέρειάς τους και λιγότερο …όταν παρευρίσκονται σε εγκαίνια «έργων» με κοψίματα κορδέλας, με συμμετοχή σε κουρμπάνια και πανηγύρια ή όταν εκφωνούν πανηγυρικούς!


Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά την προσέλευση του κόσμου και μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης έπαιζε πιάνο η Έφη Ψωμαδέλη. Το πρόγραμμα άρχισε με το καλωσόρισμα και τους χαιρετισμούς του προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γ. Γκιλή και της Α’ Αντιπροέδρου του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.) κ. Στέλλας Μπαλάση, για να ακολουθήσουν η ανάγνωση από την κ. Αναστασία Τσερέα του Δελτίου τύπου του Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε. για την ημέρα της γυναίκας, οι χαιρετισμοί-παρεμβάσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνας Ιγγλέση, της προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ευδοκίας Αικατερινάρη, του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Ε. Καρανάσιου και η κεντρική ομιλία της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, με την ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση της με την πόλη του Πολυγύρου.


Η εκδήλωση έκλεισε με βράβευση από το Επιμελητήριο δέκα γυναικών – μελών του Επιμελητηρίου της Χαλκιδικής, για την «προσφορά στον επιχειρηματικό - πολιτικό στίβο και στην τοπική κοινωνία», όπως αναγραφόταν στον επιδοθέντα «πάπυρο».  Η δραστηριότητά τους παρουσιάστηκε στο σχετικό video που προβλήθηκε και είχε «γυριστεί» από την κ. Κορίνα Ζολά.


Οι γυναίκες που βραβεύτηκαν ήταν:

1.      Αδαμοπούλου Στάσα (Ουρανούπολη)

2.      Αϊβαζίδου Πάτρα (Ιερισσός)

3.      Ισαακίδου Σοφία (Ν. Ρόδα)

4.      Ψωμαδέλη Χρηστίνα (Ν. Μουδανιά)

5.      Πετρά Φλώρου Δημοκρατία (Κασσανδρεία)

6.      Πελέκα Μένια (Χανιώτη)

7.      Αργυρώ Λανάρη (Ταξιάρχης)

8.      Γκιώτη Βανέσα  (Ν. Μαρμαράς)

9.      Κελιαφάνου Έφη (Πολύγυρος) και

10.   Σιδερή Ευαγγελία (Γαλάτιστα)



Σημ. Επισυνάπτω φωτογραφίες, με σχόλιά μου, από την έκθεση των βιολογικών προϊόντων. Από αυτές λείπει δυστυχώς -από λάθος χειρισμό μου- η φωτογραφία με το εκθετήριο που παρουσίαζε τα καταπληκτικά ντολμαδάκια, αλλά και άλλα προϊόντα της κ. Μαριάνας Καζάκη. Ελπίζω να προβληθούν από άλλους, που ενδεχομένως θα γράψουν για την εκδήλωση.

Πολύγυρος 8 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: