Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» (LIVE)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών», την ώρα που συνεδριάζει το Eurogroup. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Βασ.Σοφίας, η Όθωνος και η Βασ.Γεωργίου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται λίγο πριν από τις 18:00, προκειμένου να δώσει ένα μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση.



Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα», ενώ οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.


Στη συγκέντρωση εκτός των ελληνικών σημαιών, υπάρχουν και πολλές άλλων χωρών.

«Καμιά θυσία για χρέος και ευρώ», «Rise up Εurope», «European People All Together / Ούτε βήμα πίσω», «Frau Merkel Tell Us About Siemens / Hochtief/ Ferrostaal. Then Tell Us How Corrupt Greeks Are», «Μη διαγραφή χρέους /Διαγραφή εδώ και τώρα», «Stop Austerity. Support Greece. Change Europe» είναι μερικά από τα συνθήματα των πανό.


Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ανέφεραν:

    Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

    «Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε.


Παρόμοιες συγκέντρωσεις πραγματοποιούνται και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λαμία, τον Βόλο, την Καστοριά, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, την Καβάλα, τη Σύρο και σε άλλες πόλεις και νησιά της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος περίπου 8.000 άνθρωποι. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στο εξωτερικό

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιείται το απόγευμα έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση, που αποτελεί και διαμαρτυρία για τις πολιτικές λιτότητας στην Κύπρο, διοργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου, οργάνωση που συστάθηκε για να προσφέρει εξυπηρέτηση των περίπου 40.000 Ελλαδιτών μεταναστών στην Κύπρο. Κόμματα τα αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην συγκέντρωση και κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Κυριακή, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωομάδας την επομένη (16/2/2015) στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, πυκώνουν οι φωνές συμπαράστασης μέσα στην Ευρώπη που υποστηρίζουν την Ελλάδα στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Κάλεσμα με κύριο σύνθημα «για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» απευθύνουν ομογενείς της Γερμανίας -μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης- σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ομογενείς ζητούν από πολίτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, και από άλλες χώρες της Ευρώπης, να δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση συμπαράστασης, που οργανώνουν στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, ανήμέρα του έκτακτου Eurogroup.

Στο Παρίσι, διοργανώνεται ακόμη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από κόμματα της αριστεράς και ανθρωπιστικές οργανώσεις στο palais Royal.

Την Κυριακή 15 του μήνα και ώρα 1 μ.μ, διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου, για το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αλλάξει σελίδα στην οικονομία . Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης θα είναι: «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί».

Πηγή: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: