Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Σαμαράς: Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ - Στήριξη στη διαπραγμάτευση

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει, αύριο Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

O κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους ευρωπαίους ηγέτες που είναι και μέλη του ΕΛΚ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, επισημαίνοντας την ανάγκη να μη χαθούν οι τεράστιες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπενθυμίσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και κυρίως το γεγονός
ότι η Ελλάδα τήρησε τις έως τώρα δεσμεύσεις της πετυχαίνοντας πρωτογενή πλεονάσματα και βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Το στίγμα της παρέμβασής του αναμένεται να δώσει μάλιστα σε δημόσια δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, αύριο το μεσημέρι.

Την πρόθεσή του να στηρίξει την εθνική προσπάθεια είχε προαναγγείλει και από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, λέγοντας πως «όποιος αγαπάει την πατρίδα του, θέλει να πετύχει η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε, ωστόσο: «Επειδή αγαπάμε την Ελλάδα, δεν θα κινδυνέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον». Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως αρετή του κόμματός του τη στήριξη που θα παρέχει, αρκεί, όπως είπε, η κυβέρνηση να μη βλάψει τη χώρα.

«Δεν θα μηδενίζουμε, αλλά θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά πετύχετε, μακάρι να μας δώσετε την ευκαιρία να υπερψηφίσουμε, αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε πρόταση και πήρατε τις εκλογές με τα ψέματα» δήλωσε.

Εξέφρασε μάλιστα την ευχή τα πράγματα να πάνε καλά για τη χώρα στη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ. «Εσείς στέκεστε, επειδή εμείς σας δώσαμε τα εχέγγυα και σας εύχομαι να είστε το ίδιο όρθιοι, όπως κι εμείς, όταν θα βγαίνετε από το Eurogroup» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: