Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Το ''Υστατο Χαίρε'' στον Μητροπολίτη Ελλασώνος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ | ROMFEA.GR

Η Ελασσώνα αποχαιρετά τον πνευματικό της Πατέρα, τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη κυρό Βασίλειο, τον Ιεράρχη των έργων, τον Ιεράρχη που έκανε γνωστή την πόλη της Ελασσώνος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσία του Τοποτηρητού Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πλειάδος Αρχιερέων τελείται αυτή την στιγμή η εξόδιος ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσωπεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, ενώ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Σεβ. Αξώμης κ. Πέτρος.


Επικηδείους λόγους θα εκφωνήσουν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος εκ μέρους του ιερού κλήρου π. Χαρίτων Τούμπας, εκ μέρους της Κυβερνήσεως, ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Ελασσώνος κ. Γεώργιος Πασχόπουλος και εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ο κοσμήτωρ αυτής κ. Μιχαήλ Τρίτος.


Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: