Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σοσιαλιστική Προοπτική: Συμπεράσματα της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15.05.2014

Συμπεράσματα της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής

Η Σοσιαλιστική Προοπτική, σε πλήρη συνέπεια των στόχων που διατυπώνονται στο δισέλιδο προσκλητήριο των "101" τον προηγούμενο Δεκέμβρη, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της ιδρυτικής της διακήρυξης στις 27 Φεβρουαρίου, προχώρησε στην πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψή το Σάββατο 10 Μάη 2014, στο Βόλο, στο πρώτο Εργατικό Κέντρο της Χώρας.

Μετά από μια γόνιμη συζήτηση εγκρίθηκαν η πολιτική εισήγηση και η εισήγηση για το καταστατικό του πολιτικού μας κινήματος. Επίσης ορίσθηκε ομόφωνα η σύνθεση του 11-μελούς εκτελεστικού γραφείου, και εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα (αναλυτικά το περιεχόμενο των αποφάσεων και λοιπές λεπτομέρειες στην www.sosialistiki-prooptiki.gr).

Η Συνδιάσκεψη διατύπωσε με εξαιρετική καθαρότητα και σαφήνεια τη θέση μας αναφορικά με τις εκλογές: «…καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, να στηρίξουν στις επικείμενες διπλές εκλογές δυνάμεις που αντιμάχονται τη μνημονιακή πολιτική, το συντηρητισμό και το φασισμό. Από τους δήμους, στις περιφέρειες και στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο, τα ψηφοδέλτια που σηματοδοτούν τη συντήρηση και την αυτοκαταστροφική λογική του νεοφιλελευθερισμού πρέπει να ηττηθούν, όσο πιο καθαρά, όσο πιο εκκωφαντικά γίνεται... Οφείλουμε να συνδράμουμε εκλογικά στις δυνάμεις που αποπνέουν πραγματικά «πολιτική νεότητα», κοινωνική και δημοκρατική ευσυνειδησία και μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργική, προοδευτική, σοσιαλιστική αναδόμηση των τοπικών κοινωνιών και της Ευρώπης».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: