Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος  16 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος συνυπέγραψε ερώτηση που κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ, στον υπουργό Παιδείας, με θέμα την εισαγωγή παιδιών πολύτεκνων οικογενειών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.

Οι βουλευτές αναφέρονται στις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που εισάγουν
προνόμια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών γιατί αυτά «αντίκεινται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας».

Υπενθυμίζουν επίσης στον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, πρόσφατη δήλωσή του, την οποία άκουσαν με ανακούφιση οι πολύτεκνες οικογένειες και σύμφωνα με την οποία ρητά είχε προαναγγείλει νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να στηριχθεί η πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια.

Με δεδομένο ότι πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό:

Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας; Τι νομοθετικά μέτρα θα ληφθούν και σε ποια κατεύθυνση για την υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: