Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με απέπεμψε - φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης»

Συνέχεια στην υπόθεση της αποπομπής της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την Τρίτη του Πάσχα η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, γεγονός που αυξάνει τις αναταράξεις στην Κουμουνδούρου σχετικά με το θέμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μέχρι και χθες υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ουδέποτε παραιτήθηκα, ναι, με απέπεμψαν».

Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν αποσύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα. Το όνομά της στην ευρωλίστα αντικαταστάθηκε από αυτό του Μεστάν Οζμάν Ουμίζ.


Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είπε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τής τηλεφώνησε και τής ανακοίνωσε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς της, χωρίς να τής εξηγηθεί ο λόγος.

«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό... ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης...» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Η ίδια μάλιστα κατήγγειλε: «Πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής.»

«Θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία» προσέθεσε.

Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: