Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
του Δήμου Σιθωνίας

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων κατά τη αντιπυρική περίοδο, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη των πυρκαγιών στη χερσόνησο της Σιθωνίας.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος  υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία και συνέργια, προκειμένου και σε αυτήν την αντιπυρική περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ζήτησε παράλληλα να υπάρχει η υποστήριξη εναέριων πυροσβεστικών μέσων σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεδομένου ότι ο Δήμος Σιθωνίας βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Ο κ.Τζίτζιος εξήρε και το έργο των δύο εθελοντικών ομάδων πυροσβεστών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σιθωνίας.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ. Δημήτριος Τσατσούλας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ν.Μαρμαρά, ο Δασάρχης Πολυγύρου και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκομένων φορέων.

Ο Δήμος Σιθωνίας, καλεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες και επισημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών και χόρτων κατά την αντιπυρική περίοδο, διότι η περισσότερες αιτίες πυρκαγιών οφείλονται σε αμέλεια.

Παράλληλα τονίζει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση είναι παράνομη και ζητά από όλους να περιφρουρούν και να διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον της Σιθωνίας ως κόρην οφθαλμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: