Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ογκώδεις διαδηλώσεις και 28 τραυματίες στις Βρυξέλλες (Φωτο)

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σήμερα στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσαν στις Βρυξέλλες τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας των Βρυξελλών Ίλσε Φαν ντε Κίρε, εννέα διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς τραυματίστηκαν "είτε από πτώση, είτε επειδή χτυπήθηκαν από αντικείμενα". Μεταξύ αυτών είναι και μία γυναίκα που φέρει τραύμα στο κεφάλι "από μια μεγάλη πέτρα" και επρόκειτο να χειρουργηθεί. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν έγινε η επέμβαση και σε τι κατάσταση είναι η τραυματίας.




Άλλοι 16 διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Από την πλευρά των αστυνομικών, τραυματίστηκαν μία επιθεωρήτρια της αστυνομίας που δέχτηκε μια πλάκα πεζοδρομίου στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις της για μερικά λεπτά, μολονότι φορούσε κράνος και δύο άνδρες που χτυπήθηκαν από ανικτείμενα στο υπογάστριο και την κνήμη.



Η Φαν ντε Κίρε δεν είχε καμία πληροφορία για την κατάσταση ενός αστυνομικού που χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από μια σπασμένη πλάκα πεζοδρομίου που εκτόξευσε ένας διαδηλωτής από απόσταση 20 μέτρων. Το βίντεο αυτής της επίθεσης αναρτήθηκε στο Ίντερνετ και έχει προκαλέσει αίσθηση. "Ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί" περιορίστηκε να πει η εκπρόσωπος.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία σύλληψη όμως ξεκίνησε έρευνα για να εντοπίσει τους ταραξίες.


Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές (52.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα ή 25.000 σύμφωνα με την αστυνομία) από 20 ευρωπαϊκές χώρες κατέβηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών σήμερα ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES) για να καταγγείλουν την πολιτική λιτότητας και να ζητήσουν από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν έναν "άλλο δρόμο" για την Ευρώπη.






Πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: