Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα 12.000.000 € ξεπερνούν οι παρεμβάσεις του Δήμου Πολυγύρου στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας

Στρώσιμο πέτρας μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Ορμύλιας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιθεώρηση - αυτοψία στα εκτελούμενα έργα στην Ορμύλια πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

«Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας (οδικό δίκτυο, περιβάλλον,  αναπλάσεις, πολιτισμός-παιδεία-αθλητισμός), ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έργο πνοής για την περιοχή αποτελεί ο νέος δρόμος, «Πολύγυρος – Ορμύλια»
   συμβάλλοντας καθοριστικά στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

Στη σκηνή του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ορμύλιας.

Όσον αφορά τις οδικές υποδομές, υλοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης φθορών και ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος της οδού Ορμύλια – Κελλί.

Την ίδια στιγμή, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πολυγύρου, είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου Ορμύλια – Μεταγγίτσι, ένα μεγάλο έργο, που προετοιμάστηκε με τη συνεργασία των Δήμων Πολυγύρου και Σιθωνίας.

Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου Ορμύλιας.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Ορμύλιας υλοποιούνται σημαντικά έργα αναπλάσεων, που περιλαμβάνουν διαμορφώσεις πεζοδρομίων, επίστρωση κυβόλιθων σε οδούς, τοποθέτηση ομοιόμορφου, ενιαίου αστικού εξοπλισμού (φωτισμός, κάδοι καθαριότητας, πάγκοι καθιστικών, παρτέρια), φυτεύσεις δέντρων, θάμνων κλπ.

Τοποθέτηση φωτιστικών στην κεντρική πλατεία Ορμύλιας.

Σε σχέση με τις πολιτιστικές – αθλητικές υποδομές σε ένα μήνα παραδίδεται σε χρήση το Πολιτιστικό Κέντρο Ορμύλιας, έργο που κόστισε 400.000 ευρώ, ενώ ολοκληρώνεται και η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στα Ψακούδια.

Εξάλλου πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Ορμύλιας, έργο που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πολυγύρου με ίδιους πόρους επισκεύασε το Δημοτικό Σχολείο της Μεταμόρφωσης.

Ανάπλαση δρόμου στην Ορμύλια.

Όσον αφορά την ύδρευση έχουν ενταχθεί και εκτελούνται έργα για την ανόρυξη τριών γεωτρήσεων, που θα λύσουν για τα επόμενα πολλά χρόνια το υδρευτικό πρόβλημα της Ορμύλιας.

Μεγάλες παρεμβάσεις ξεκινούν με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος. Ήδη δημοπρατήθηκε η αναβαθμηση του Βιολογικού Σταθμού Καθαρισμού της Ορμύλιας ενώ τα περιβαλλοντικά έργα συνεχίζονται με μελέτες για όλο το παραλιακό μέτωπο (Ψακούδια, Μεταμόρφωση) στο οποίο η Δημοτική αρχή δίνει μεγάλη έμφαση.

Ο δρόμος Ορμύλια - Πολύγυρος.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου αναπλάσεις προβλέπονται και για τη Μεταμόρφωση ενώ σε ότι έχει να κάνει με το παραλιακό μέτωπο των Ψακουδίων εξήγησε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η αξιοποίησή του σύμφωνα με τις προτάσεις, που θα προέλθουν μέσα από διάλογο και συνεργασία με τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση με τις επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν στην περιοχή, θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ο δρόμος Ορμύλια – Κελλί.

Ο κ. Ζωγράφος εξήγησε ότι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν τεράστια χρηματοδοτικά κονδύλια για κοινωνικές δράσεις και το περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί λύσει στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των ελαιολυμάτων, για την επίλυση του οποίου ο Δήμος θα συνεργαστεί και με τους επιχειρηματίες.

Επιπρόσθετα τελειώνουν οι μελέτες για την απορρύπανση του ποταμού Χαβρία, έργο που θα φέρει ανάπτυξη και θα τροφοδοτήσει την περιοχή με νερό για ύδρευση και άρδευση.

Αναπλάσεις στο βόρειο τμήμα της Ορμύλιας.

Τέλος, σε σχέση με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές, ο Δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε: «Πρόκειται για ένα θέμα, που κάποιοι μετέτρεψαν σε κυρίαρχο  θέμα των δημοτικών εκλογών στην Ορμύλια κάνοντας την επαναστατική τους γυμναστική στις πλάτες των κατοίκων» και συνέχισε: «Ο Δήμος Πολυγύρου έχει ξεκάθαρη, ρεαλιστική  θέση για το θέμα και δεν μπαίνει στη λογική του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, πράγμα που εξυπηρετεί τα πολιτικά παιχνίδια κάποιων, οι όποιοι πίσω από την διασπορά και τη διαχείριση του φόβου καλύπτουν την αυτοδιοικητική τους γύμνια. Τα σοβαρά πράγματα αντιμετωπίζονται σοβαρά και όχι με κραυγές, αφορισμούς και διχασμό της κοινωνίας. Η απόφαση εξάλλου του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου οριοθετώντας το θεσμικό ρόλο παρέμβασης του Δήμου δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τη θέση του Δήμου στο θέμα αυτό, θέση άλλωστε,  που υιοθετείται από όλους τους σοβαρούς υποψήφιους Δημάρχους, οι οποίοι αναγνωρίζουν τις δυνατότητες παρέμβασης ενός Δήμου σε τέτοια θέματα».

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου.

«Οποιεσδήποτε παρεκκλίσεις από τα αναγραφόμενα στη σχετική ΚΥΑ ή τυχόν αστοχίες της ΜΠΕ, που δύνανται να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία ή στις επαγγελματικές δραστηριότητες των συνδημοτών μας, θα αποτελέσουν λόγο προσφυγών με όλα τα ένδικα μέσα εκ μέρους του Δήμου Πολυγύρου για την ανάκληση της αδειοδότησης».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

«Ο Δήμος Πολυγύρου με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών. Έχουμε αποδείξει ότι ο Δήμος μας μπορεί και υλοποιεί μεγάλης σπουδαιότητας και σημαντικής δυσκολίας έργα. Όλα αυτά τα πετύχαμε με σκληρή δουλειά και συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Και δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα πιέσουμε, θα διεκδικήσουμε, θα αγωνιστούμε μέχρι να υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, μέχρι να κερδίσει ο τόπος μας αυτά που του ανήκουν».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: