Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ για το επίδομα του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες

Ανακοίνωση Τύπου

Θέμα: Η επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες αποτελεί αποκατάσταση κοινωνικής αδικίας και ελπιδοφόρο μήνυμα και για άλλες εκκρεμότητες που μας απασχολούν. Αφορμή και για την ενίσχυση διεργασιών για την εξυγίανση του εσωτερικού κλίματος ενότητας στην ΕΕΜ.

Οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση επαναφοράς του επιδόματος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για τους Βορειοηπειρώτες, και τις προθέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της κοινωνικής αυτής αδικίας, από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεωρούνται θετικές και ελπιδοφόρες.

Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή που πέραν των άλλων αποτελεί το καλύτερο δυνατό μήνυμα μέσα στις συνθήκες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που δυσχεραίνει τη θέση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 

Ταυτόχρονα πρόκειται για χειρονομία που θέλει συνέχεια και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό όπως είναι αυτή της επίσπευσης και απλούστευσης της διαδικασίας κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας κ.α. που απαιτούν περισσότερη ευαισθησία και δεν συνεπάγονται οικονομικό κόστος.

Η ανακούφιση που προκύπτει με την επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ και την υγειονομική κάλυψη των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών θα πρέπει να έχει το δικό της θετικό αντίκτυπο και στο εσωτερικό της κοινότητας μας. Είναι καιρός ώστε να αντιληφθούμε πιο ώριμα και  στη σωστή διάσταση τα μηνύματα απ’ τη Μητέρα Πατρίδα και να ομονοήσουμε και τονώσουμε το εθνικό μας φρόνημα.

Άγιοι Σαράντα 13 Φεβρουαρίου 2014
Εκ του Γραφείου τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: