Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ν. Κακλαμάνης: Η ΝΔ δεν θέλει εμένα υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, αλλά εγώ θα είμαι...

Κάποιοι δεν τον θέλουν ως υποψήφιο της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων και γι΄αυτό θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης. Επανέλαβε σταθερά ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μετά τη νέα φήμη για υποψήφιο της ΝΔ στο πρόσωπο του Κ. Μίχαλου, γεγονός που σημαίνει ότι εάν η ΝΔ δεν τον στηρίξει θα έχει απέναντί της έναν βουλευτή –«αντάρτη»! Ο κ. Κακλαμάνης  επικαλέστηκε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πολιτική  διεισδυτικότητά του ακόμη και στον χώρο της Αριστεράς.

Μιλώντας στον Βήμα FM 99,5 FM,  ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι η Συγγρού δεν τον θέλει για υποψήφιο, μολονότι το κόμμα δυσκολεύεται να βρει κάποιον να κατεβάσει στην κούρσα για την Αθήνα. Στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο για την Αθήνα, απάντησε:

«Γιατί δεν θέλουν εμένα! Βεβαίως, σημασία έχει στους πολιτικούς όχι ποια είναι η αποδοχή τους μέσα στο στενό κομματικό γήπεδο, αλλά μέσα στην κοινωνία. Αν ήξερα ποιοι χειρίζονται το θέμα, θα σας έδινα ξεκάθαρη απάντηση (ποιος δεν με θέλει). Δεν γνωρίζω, όμως. Άσχετα με όλη την περιγραφή της υποψηφιότητάς μου, θεωρώ ότι λόγοι πολιτικού fair play με οδηγούν και θα το πράξω να ζητήσω να δω τον κ. Σαμαρά και να μιλήσω μαζί του. Μόνο με τον κ. Σαμαρά, όμως. Οι δυο μας...

 Η υποψηφιότητά μου έχει ανακοινωθεί. Δεν είναι ότι περιμένω κάτι, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να βιάζομαι και κυρίως θέλω να ξεκαθαρίσω – που δεν το βλέπω εύκολα να ξεκαθαρίζει – ότι δεν υπάρχει ένα στο εκατό να γίνουν εξελίξεις πολιτικές που να με κάνουν να αλλάξω άποψη. Αλλά όχι τελευταία στιγμή, δεν πρόκειται τελευταία στιγμή να αλλάξω άποψη. Προτεραιότητά μου είναι η Αθήνα» .

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επικαλέστηκε στοιχεία δημοσκοπήσεων, που  αποδεικνύουν την υψηλή αποδοχή του στους ψηφοφόρους της Αριστεράς. Είπε:
«Μέσα από τις δημοσκοπήσεις αυτές που είναι χρήσιμες για κάποιον που θέλει, ιδιαίτερα για το β’ γύρο, η αποδοχή που έχω στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι σημαντική. Είμαι πρώτος στον ΣΥΡΙΖΑ με 34% και στο ΚΚΕ με 45% αποδοχή. Νομίζω ότι αυτά είναι κυρίως τα ενισχυτικά για έναν υποψήφιο δήμαρχο και επειδή έχω τα χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου της Κεντροδεξιάς».

Πηγή: eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: