Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ομογενής από το Ουζμπεκιστάν ο νεαρός που απειλούσε ότι θα ανατιναχθεί στον Λευκό Πύργο

Ομογενής από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 24 ετών, είναι ο "πρωταγωνιστής" του πολύωρου θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όταν ο νεαρός, προσποιούμενος ότι κατέχει χειροβομβίδα, απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί.

Ο 24χρονος (και όχι 30χρονος, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες), που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη τελικά, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 24χρονος, που διαμένει στα Φλογητά Χαλκιδικής, ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές από συντοπίτες του που πρόσκεινται στον χώρο της "Χρυσής Αυγή", διότι ο ίδιος ανήκει ιδεολογικά σε άλλο πολιτικό χώρο. Γι' αυτό κατά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις ζητούσε από τους αστυνομικούς να έρθουν αυτά τα άτομα στον Λευκό Πύργο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να αποκατασταθεί η τιμή του.

"Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν εφικτό" είπε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος τόνισε ότι ο 24χρονος δεν είχε καμία χειροβομβίδα επάνω του, παρά μόνο τοποθετημένο το χέρι του στην τσέπη με την παλάμη ανοιχτή, ώστε να φαίνεται ότι κρατάει κάτι ύποπτο.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζή, ο νεαρός έκανε την εμφάνισή του στις 7 το πρωί (κι όχι πριν από τις 9 το πρωί, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες της Αστυνομίας) στην είσοδο του Λευκού Πύργου. Ο πρώτος που αντιλήφθηκε την παρουσία του και τις δήθεν προθέσεις του ήταν ο φύλακας του Λευκού Πύργου. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και τέθηκε σε εφαρμογή το Σύστημα Διαχείρισης Περιπτώσεων Κρίσης. Ψυχολόγοι ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή μαζί του, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν πλέον οι αστυνομικοί είχαν πειστεί ότι δεν κρατούσε χειροβομβίδα, όρμησαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν, δίνοντας τέλος στο θρίλερ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: