Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εγκαίνια του 2ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική


Το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική εγκαινίασαν χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος του τομέα τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Χ. Σαρόγλου κ Δ. Μήτσιου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Καρατάσιος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του δήμου Νέας Προποντίδας, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και φορέων της Χαλκιδικής.

«Εγκαινιάσαμε σήμερα ένα ακόμη καινούριο σχολείο στην Κεντρική Μακεδονία, το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί παραδίδουμε προς χρήση ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, που διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης για τη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα  σε δύο μόλις χρόνια.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Παιδεία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας, διότι πιστεύουμε ότι αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον. Με μεθοδική δουλειά και συντονισμένες ενέργειες, αξιοποιούμε στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργαζόμαστε εντατικά για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων στην Περιφέρειά μας και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων. Ολοκληρώνουμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια, που απευθύνονται σε 14.800 μαθητές. Παράλληλα, εξοπλίζουμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις συνθήκες εκπαίδευσης και εξυπηρέτησής τους.



Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, με τον οποίο, συνεργαζόμαστε εξαιρετικά και εποικοδομητικά όλα αυτά τα χρόνια για την αναπτυξιακή προοπτική της Χαλκιδικής», υπογράμμισε κατά τα εγκαίνια του 2ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,  ο οποίος ευχαρίστησε τον Αστέριο Ζωγράφο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη κατά τη διοίκηση των οποίων ωρίμασε η μελέτη και εντάχτηκε η κατασκευή του έργου στο ΕΣΠΑ, όπως επίσης τα στελέχη και το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον ανάδοχο του έργου, καθώς και το Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Δαμιανό Ιορδανίδη για την καλή συνεργασία και τη συμβολή τους στην έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του Τουρισμού στην Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος μίλησε για το σημαντικό έργο σχολικής στέγης που υλοποιείται στη Χαλκιδική μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι κάθε φορά που παραδίδουμε ένα καινούριο σχολείο, κάθε φορά που υλοποιούμε έργα πνοής για την εκπαίδευση, που βελτιώνουν τα σχολικά συγκροτήματα στη Χαλκιδική προς όφελος των μαθητών, των καθηγητών και των οικογενειών τους», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αρωγή της στον τομέα της σχολικής στέγης, καθώς και για την ταχεία ολοκλήρωση του 2ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική, με συνολικό κόστος 2.171.298,57 € που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, εμβαδού 2.241,72 m2, και υπόγειο, εμβαδού 671,40 m2. Στο ισόγειο βρίσκονται οι χώροι διοίκησης, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους, έξι αίθουσες διδασκαλίας, κυλικείο και χώροι υγιεινής. Στον όροφο υπάρχουν έξι αίθουσες, εργαστήρια Πληροφορικής, φυσικοχημείας, ξένων γλωσσών, γραφείο συλλόγων και μαθητικών κοινοτήτων, WC ορόφου ενώ το υπόγειο αποτελείται από βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο. Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος κατασκευάστηκε γήπεδο καλαθοσφαίρισης, χώρος συνάθροισης μαθητών, παρτέρια και πέργκολες ενώ ο υπόλοιπος χώρος επιστρώθηκε με αντιολισθητικές τσιμεντόπλακες.

Πηγή: Απόστολος Τζιτζικώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: