Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εγκαίνια Μουσείου Μπάσκετ ΧΑΝΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΘ,
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 12:00 μ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΧΑΝΘ “ ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ”


Η ΧΑΝΘ, πρώτη έφερε, στην Ελλάδα, το 1919 το δημοφιλές άθλημα του Μπάσκετ. Σήμερα, το 2013, πρώτη και πάλι, στα πλαίσια του έργου « Youth Mobilisation – Cultural Heritage and Athletic Valorisation: YMC(H)A», το οποίο υλοποιείται εντός του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013, δημιουργεί το μοναδικό Μουσείο Μπάσκετ στην Ελλάδα, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί τους φίλους του αθλήματος, την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00.

Στην τελική ευθεία λοιπόν , βρίσκονται οι εργασίες προκειμένου το άθλημα που πρόσφερε τις πιο ένδοξες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό, να βρει το χώρο που του αρμόζει και που δεν είναι άλλος παρά εκεί που πρωτοεμφανίσθηκε ως άθλημα στη χώρα μας και εκεί που κατασκευάστηκε το πρώτο γήπεδο.


Οι ομάδες της ΧΑΝΘ που έγραψαν ιστορία, μεγάλος αριθμός σπάνιων εκθεμάτων, αντίγραφα αθλητών σε φυσικό μέγεθος αλλά και δυναμικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αποτελούν τον πυρήνα αυτού του Μουσείου, όπου ο κάθε επισκέπτης, παρακολουθώντας μία συναρπαστική διαδραστική ξενάγηση, θα είναι σε θέση να γνωρίσει την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, θα βρίσκεται στην καρδιά της πληροφόρησης, προκειμένου να μαθαίνει μυστικά του αθλήματος, αλλά και των κανονισμών που το διέπουν.


Το Μουσείο όμως αυτό απευθύνεται και στους μικρούς φίλους του αθλητισμού, καθώς, η ανάπτυξη πρωτότυπων μουσειολογικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η δημιουργία πλαισίου δημιουργικής αθλητικής απασχόλησης, αποτελούν για τη ΧΑΝΘ αναπόσπαστα στοιχεία ως οργάνωση αθλητισμού, αγωγής και εκπαίδευσης


Αυτούς τους στόχους το νέο Μουσείο της πόλης μας καλείται να υπηρετήσει, φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αθλητικής και εκπαιδευτικής αναφοράς, έχοντας ως άξονα την προβολή του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα, του πιο ένδοξου αθλήματος στη χώρα μας. Αυτούς τους στόχους, σας καλούμε να δείτε την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 μ. στο Αθλητικό Κέντρο “Μίμης Τσικίνας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: