Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ελληνες αστυνομικοί συνέλαβαν και τους τρεις δραπέτες των αλβανικών φυλακών

Συνελήφθησαν τελικά και οι δύο δραπέτες των αλβανικών φυλακών που κατάφεραν χτες να διαφύγουν τη σύλληψη, κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας, κοντά στο Πευκόφυτο του Γράμμου.

Ο ένας συνελήφθη γύρω στις 07.30 το πρωί, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης. Πρόκειται για τον Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία και ανθρωποκτονία.

Πριν από λίγο συνελήφθη σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημερίο της χθεσινής συμπλοκής, και ο τρίτος δραπέτης των αλβαβνικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ. Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί. Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος Γκεζίμ Τόμα, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για την ανθρωποκτονία ενός 25χρονου, επειδή τού έκλεψε τα καυσόξυλα.

Οι τρεις κακοποιοί, μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενούς τους βαρυποινίτες, απέδρασαν την περασμένη Κυριακή από τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, που βρίσκονται κοντά στην Κορυτσά. Οι αλβανικές Αρχές συνέλαβαν τους τέσσερις, ενώ οι τρεις παρέμεναν ασύλληπτοι.

Να σημειωθεί, ότι μετά την απόδραση, στην ελληνοαλβανική μεθόριο ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: