Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη διερεύνηση παράνομης χρηματοδότησης των κομμάτων

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογεγραμμένη από το σύνολο των βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, με την οποία ζητείται η διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη σχετική Ερώτηση που υπεβλήθη προς το υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί έως σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου.

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτής Ημαθίας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθήνας Βασίλης Καπερνάρος.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά για τα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 - 2013 μέσω σειράς δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, στα οποία επισημαίνεται ότι δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: Έχω μάτια και βλέπω

Δεν υπάρχουν σχόλια: