Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Έδεσαν τα μάτια του Αριστοτέλη στο Α.Π.Θ. (Video)


Αίσχος. Δημόσιοι Υπάλληλοι έδεσαν τα μάτια του ανδριάντα του Αριστοτέλη στο Α.Π.Θ.
Τον ανδριάντα δεν τον πλήρωσαν ούτε αυτοί, ούτε το Δημόσιο, αλλά ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης".

Οι υπάλληλοι στο ΑΠΘ έδεσαν με ένα μαύρο πανί τα "μάτια" του Αριστοτέλη για "να μην βλέπει τι συμβαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στον χώρο της Παιδείας και της γνώσης" όπως λένε…Δείτε στο video του THESSTODAY πως σκαρφάλωσε η νεαρή διαδηλώτρια στον αδριάντα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου.

Θυμίζουμε ότι συγκεντρώσεις των διοικητικών υπαλλήλων πραγματοποιούνται τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όσο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι έδεσαν και τα μάτια του αδριάντα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου ο οποίος το 1924 ως Πρωθυπουργός τότε αποφάσισε την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Οι διοικητικοί συναντήθηκαν και με τον πρύτανη του ΑΠΘ, στην είσοδο της πρυτανείας, από τον οποίο ζήτησαν να συζητήσει και με τους άλλους πρυτάνεις το ενδεχόμενο να κλείσουν, σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους, τα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Μυλόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και της Συνόδου των Πρυτάνεων και είπε ότι θα μεταφέρει τον προβληματισμό τους, στο συντονιστικό της Συνόδου, στην Αθήνα.

Σήμερα, το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ θα πραγματοποιήσουν και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο των ιδρυμάτων τους.

Πηγή: ThessToday

Δεν υπάρχουν σχόλια: