Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

30η μανιταρογιορτή και 6ο Αντάμωμα των Απανταχού Ταξιαρχιωτών


30η ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ 6ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΑΞΙΑΡΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις στον Ταξιάρχη με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες επισκέπτες που έφθασαν στο χωριό μας για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο 6,7,8/9/2013 Το ξεκίνημα έγινε με τον Εσπερινό της Πέμπτης και τη Θεία λειτουργία της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του κόσμου στη ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ. ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΔΙ '' και την Περιφορά της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του χωριού μας.



Το βράδυ της Παρασκευής άρχισαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη ROCK ΣΥΝΑΥΛΙΑ στο ανοιχτό θέατρο της Αγίας Κυριακής και διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιάρχη.


Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ συνεχίστηκαν, με την καθιερωμένη εκδήλωση «6ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΩΝ (ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ», με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Στην αρχή προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη, βίντεο από παλιές εκδηλώσεις του χωριού μας, βίντεο από παλιές εκπομπές της τηλεόρασης που συμμετείχαν τα χορευτικά του χωριού μας, βίντεο από τη συμμετοχή της χορωδίας των ΚΑΠΗ του χωριού μας σε εκδηλώσεις. Μετά από αυτά ακολούθησε τρικούβερτο λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και μεγάλο κέφι όλων των συμμετεχόντων. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλη η νύχτα προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη παλιές φωτογραφίες του χωριού μας και φωτογραφίες από εκδηλώσεις στο χωριό μας, κλπ. Επίσης όλο το βράδυ καθώς και την άλλη μέρα λειτουργούσε μικρή έκθεση Λαογραφικού υλικού. Την επιμέλεια της εκδήλωσης αυτής την είχε ο Σύλλογος Απανταχού Ταξιαρχιωτών.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην 30η Μανιταρογιορτή, ξεκινώντας με την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πολιτιστικό σύλλογο στη σύζυγο του αποθανόντα Προέδρου του χωριού μας Νίκου Σάρρη που ξεκίνησε και καθιέρωσε την εκδήλωση αυτή. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στην πλατεία του χωριού μας χορευτικές ομάδες οι οποίες πρόσφεραν ένα πολύ υπέροχο θέαμα στους κατοίκους του χωριού μας και στους εκατοντάδες ξένους επισκέπτες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας που διοργάνωσε την εκδήλωση αυτή, πρόσφερε δωρεάν κρασί, μανιταρόπιτες και άλλες λιχουδιές από μανιτάρια. Μετά από τα χορευτικά ακολούθησε και νέο τρικούβερτο λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών ευχαριστεί όλους του Ταξιαρχιώτες (Απανταχού και Μόνιμους) και τους φίλους του χωριού μας για τη αθρόα συμμετοχή τους στο τριήμερο αυτών των εκδηλώσεων. Να μας έχει ο Θεός γερούς ώστε ανάλογες εκδηλώσεις να επαναληφθούν και του χρόνου με την ίδια επιτυχία και την ίδια συνεργασία.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών
Ο Πρόεδρος
Λυρτζής Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: