Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ξύπνησαν οι μνήμες της 11ης Ιουλίου (Video & φωτογραφίες)


Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, από την οποία έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, 13 άνδρες της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 Νωπές στη μνήμη όλων παραμένουν οι τραυματικές εμπειρίες. Σαν σήμερα, δύο χρόνια πριν, τρεις εκρήξεις, με πιο ισχυρή αυτήν γύρω στις πέντε και μισή το πρωί, στα εμπορευματοκιβώτια που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, οδηγούν στο θάνατο 13 ανθρώπους, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΦ, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται στο άκουσμα της είδησης.



Το πρωί οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, η πολιτική, η εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία βρέθηκαν στη Ναυτική Βάση οπου τελείται  τρισάγιο στη μνήμη των 13 ηρώων. Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Στις 20.00 το βράδυ εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους έξι Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί τρισάγιο και θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό. 


Την ίδια ώρα συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλοί πολίτες θα βρεθούν έξω από το κτίριο της Νομική Υπηρεσίας για να διαμαρτυρηθούν για τη μη απονομή δικαιοσύνης για την τραγωδία. Χθες, με καθυστέρηση δύο χρόνων, η Πολιτεία αναγνώρισε τη θυσία των 13 θυμάτων στο Μαρί, ανακηρύσσοντάς τους ήρωες.


Συγγενείς και φίλοι των 13 θυμάτων πραγματοποίησαν χθες βράδυ εκδήλωση σε υπαίθριο αμφιθέατρο στο Μαρί και στη συνέχεια πορεύθηκαν με αναμμένες δάδες στη Ναυτική Βάση. Ομάδα των Εθελοντών Μνήμης της 11ης Ιουλίου παρέμεινε στη Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» μέχρι τις 5.5ο το πρωί, ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η φονική έκρηξη.



Πηγή: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια: