Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σχέδιο "Αθηνά" - Αντιδράσεις πριν την οριστικοποίηση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» -κυρίως όσον αφορά τα ΤΕΙ- και τις επικείμενες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετακινήσεις τμημάτων, οι οποίες σε ορισμένα ιδρύματα της χώρας έχουν πάρει μορφή καταλήψεων.

Για έβδομη μέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας σπουδαστών του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ-Θ στα Μουδανιά -αμέριστη συμπαράσταση στους οποίους εκφράζει ο σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος- ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σπουδαστών του ΑΤΕΙ-Θ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κάνει λόγο για πρόθεση του υπουργείου να καταργηθούν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και «να φυτρώσουν ιδιωτικά κολέγια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Οι σύλλογοι προσωπικού του ΤΕΙ καλούν το υπουργείο να αποσύρει το σχέδιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Λέμε όχι σε κάθε είδους μεθόδευση και προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της κοινωνικής, εργασιακής, οικονομικής και επιστημονικής υπόστασης της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τέλος, το σχέδιο «Αθηνά» ενδέχεται να τροποποιηθεί όσον αφορά τα τμήματα ξένων γλωσσών σε ΑΠΘ και ΕΚΠΑ και να αποφευχθεί η συγχώνευσή τους, μετά από έντονη διαμαρτυρία και αντιδράσεις σπουδαστών και καθηγητών.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: