Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Προβλήματα στην Εγνατία Οδό λόγω... κριθαριού


Προβλήματα, από φορτίο με κριθάρι που χύθηκε στο οδόστρωμα, προκλήθηκαν σήμερα το πρωί σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς ΤΙΤΑΝ. Για αρκετές ώρες δύο λωρίδες του δρόμου παρέμειναν κλειστές, ωστόσο λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι δόθηκαν τελικά και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Τροχαία το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό, που κινούνταν από την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας μπήκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ιωνίας. Ωστόσο, την ώρα που το όχημα κινούνταν στην οδό που συνδέει την παλιά εθνική της Βέροιας με την Εγνατία Οδό, άνοιξε η πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα το φορτίο με το κριθάρι να αρχίσει να χύνεται στο οδόστρωμα.

Αστυνομικοί της Τροχαίας που έσπευσαν στο σημείο μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησαν αμέσως τον καθαρισμό των περίπου 200 μέτρων οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού, στην οποία η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη δεξιά και μεσαία λωρίδα, αλλά διεξαγόταν κανονικά από την αριστερή.

Επίσης, καθαρίστηκε από συνεργείο της «Εγνατίας Οδού» και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η συνδετήρια οδός, που οδηγεί στην Εγνατία Οδό, καθώς και εκεί χύθηκε μεγάλη ποσότητα κριθαριού. Ο δρόμος αυτός παραμένε εντελώς κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, αλλά μετά τις δύο το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Τροχαία τα συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο απομάκρυναν το κριθάρι, ωστόσο το οδόστρωμα ήταν ιδιαίτερα ολισθηρό και χρειάστηκε να φτάσει μηχάνημα με ειδική σκούπα, το οποίο καθάρισε το δρόμο. 

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: