Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Άρμα: To... Καγιενοχώρι της Θήβας (και της φοροδιαφυγής)

Πηγαίνεις στο μικρό χωριό Άρμα κοντά στη Θήβα και είναι σαν να έφτασες στο... Μόντε Κάρλο. Αυτή την σουρεαλιστική εικόνα αντίκρυσαν άνδρες του ΣΔΟΕ που επισκέφτηκαν την περιοχή πριν λίγους μήνες. Η επίσκεψη δεν ήταν χωρίς λόγο. Αυτοκίνητα πολυτελείας, άνω των 3.000 κυβικών κυκλοφορούσαν συνέχεια, ενώ παντού υπήρχε η αίσθηση άνεση και πλούτου.

To συμπέρασμα που έβαλαν οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, είναι ότι αγρότες καταχράζονται τις επιδοτήσεις για να διάγουν πολυτελέστατο βίο με όλες τις ανέσεις γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Υποθέσεις που αφορούν υπεξαιρέσεις αγροτικών επιδοτήσεων από εννέα οικογένειες στο χωριό Άρμα Θηβών και αυτή τη στιγμή τις ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, το οποίο επικαλείται το Πρώτο Θέμα, «υπάρχουν 9 οικογένειες στο χωριό Άρμα που έχουν κλέψει από το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 9 – 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πιο πάνω σε ένα άλλο χωρίο, άλλες έξι οικογένειες έφαγαν από παράνομες επιστροφές, ΦΠΑ 5 – 6 εκατομμύρια. Υπάρχουν επιπλέον οικογένειες, αλλά τα ποσά που τους αφορούν είναι μικρά».

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έπεσε πάνω σε αγρότισσα με πλαστά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Η γυναίκα καλλιεργούσε – όπως δήλωνε τουλάχιστον – κρεμμύδια και πατάτες, αλλά στην ουσία ήταν η...εμπροσθοφυλακή του χωριού για την είσπραξη των χρημάτων από τα τιμολόγια.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: