Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Απορρίφθηκε το αίτημα Στουρνάρα για είσπραξη του «χαρατσιού» μέσω ΔΕΗ

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ

 Το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «πάγωνε» η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απέρριψε προσωρινά ο Άρειος Πάγος.

Προσωρινά λοιπόν, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γεράσιμο Φουρλάνο, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη,
με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ. Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.

Πάντως η απόφαση για το ζήτημα θα ληφθεί αύριο, Τρίτη, όταν και θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η σχετική αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητείται η προσωρινή αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: