Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έξι μήνες στον Αλβανό που δάγκωσε τραυματιοφορέα του Γ.Ν. Κατερίνης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Αποστόλης Λέινας

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το δικαστήριο της Κατερίνης ένας Αλβανός που είχε επιτεθεί σε τραυματιοφορέα του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης προχθές το πρωί.

Το συμβάν της επίθεσης κατά του τραυματιοφορέα έλαβε χώρα προχθές το πρωί στις 6:30 στο Γ.Ν. Κατερίνης, όταν ο Αλβανός άρχισε να βρίζει, να απειλεί, να προκαλεί υλικές φθορές και τελικά να επιτίθεται εναντίον του εργαζομένου, τον οποίον χτύπησε και μάλιστα τον δάγκωσε κιόλας, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Αμέσως εκλήθη η αστυνομία και ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Γαβαλάς,
οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα για την αντιμετώπιση του συμβάντος και έτσι ο δράστης συνελήφθη και μετά από υποβολή μήνυσης εναντίον του από τη διοίκηση του νοσοκομείου οδηγήθηκε στα κρατητήρια της αστυνομίας.

 Σήμερα κάθισε ως κατηγορούμενος στο σκαμνί των δικαστηρίων της Κατερίνης και του επεβλήθη η ποινή της εξάμηνης φυλάκισης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : "ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ SECURITY ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ"

Πάντως ανακοίνωση μετά το περιστατικό εξέδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Γαβαλάς, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται η αντίθεση στην κατάργηση της εταιρίας security με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή οι εργαζόμενοι και ζητάει από τον διοικητή να επαναφέρει την εταιρία security στο νοσοκομείο :

"Κύριε Διοικητά μετά από το τελευταίο συμβάν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου (την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου Τσαγκαλίδη Βασιλείου, ο οποίος κινδύνευσε για να προστατεύσει την περιουσία του νοσοκομείου και την σωματική ακεραιότητα του ιδίου του επιτιθέμενου), βγαίνει ξανά στην επιφάνεια το μεγάλο λάθος της διοίκησης να καταργήσει την εταιρία security.

Μετά την κατάργηση της security το νοσοκομείο και το προσωπικό του είναι απροστάτευτοι με συνέπεια να είναι εκτεθειμένοι σε κάθε λογής επικίνδυνα και όχι μόνο άτομα.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα ανεχτούμε αυτό το καθεστώς και καλούμε να κηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την τοποθέτηση εκ νέου εταιρίας security.

Εμείς σαν σωματείο εργαζομένων και όλοι οι συνάδελφοι στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο μας και θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να τον στηρίξουμε".

Πηγή: Λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: