Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση στο Δήμο Σιθωνίας

Εγκρίθηκε η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το έργο του Δήμου Σιθωνίας «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση» με προϋπολογισμό 416.000 ευρώ.

     Σκοπός του Δήμου Σιθωνίας μέσω του συγκριμένου έργου αποτελεί η επαναφορά χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο και η διασφάλιση όλων των μέτρων με τα οποία θα επιτευχθεί η ανάκτηση αυτών των υλικών και η προώθησή τους για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Μέσα από το έργο θα πρωταγωνιστήσει ενεργά ο κάθε δημότης, ο οποίος στην ιδιωτική του ζωή θα διαχωρίζει τα απορρίμματα και τα χρησιμοποιημένα υλικά και θα τα τοποθετεί σε αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης. Επίσης, η διαδικασία ανακύκλωσης και κομποστοποίησης θα εμπλέκει τους εκπροσώπους της παραγωγής και του εμπορίου, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση κλπ.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα επιχειρήσουμε να ενεργοποιήσουμε τους δημότες μας στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, καθώς μέρος των οικιακών απορριμμάτων αποτελεί ανακυκλώσιμα υλικά. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων, να εξοικονομήσουμε σημαντικές ποσότητες ενέργειας, πρώτων υλών και χρημάτων και τέλος να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας μέσα από την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: